Brajušković obećao pomoć radnicima: Lipku moraju otvoriti

Ne smijemo dozvoliti da predstojeća turistička sezona propadne, zbog negativne slike koja se šalje na ovaj način, rekao je gradonačelnik Kolašina
0 komentar(a)
hotel Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
hotel Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.05.2012. 09:34h

Predsjednik Opštine Kolašin Darko Brajušković obećao je radnicima Lipke da će od Ministarstva turizma i dosadašnjeg menadžmenta tražiti informacije o zatvaranju hotela i zašto su ostali bez posla.

"Zahtjev je da, bez obzira na razloge zatvaranja, hotel bude što prije otvoren, a prema zaposlenima da se postupi u skladu sa zakonom. Ne smijemo dozvoliti da predstojeća turistička sezona propadne, zbog negativne slike koja se šalje na ovaj način", rekao je Brajušković nakon jučerašnjeg razgovora sa predstavnicima 38 radnika Lipke.

"Ne može biti neprijatnija informacija od te da je jedan od najuspješnijih kolašinskih hotela zatvoren na početku ljetnje turističke sezone. To je, bez obzira na razloge, neprihvatljivo i problem moramo prevazići", ocijenio je Brajušković

"Ne može biti neprijatnija informacija od te da je jedan od najuspješnijih kolašinskih hotela zatvoren na početku ljetnje turističke sezone. To je, bez obzira na razloge, neprihvatljivo i problem moramo prevazići", ocijenio je Brajušković.

Brajušković: Dugovi su "sitni" toliko da ne mogu biti uzrok zatvaranja hotela

Na pitanje „Vijesti“ da li je Bepler redovan platiša kada je riječ o obavezama prema lokalnoj upravi, Brajušković odgovara da ”postoje određena dugovanja“.

"Radi se o nekim „sitnim“ iznosima. Ta dugovanja ne mogu opteretiti poslovanje tog hotela, niti biti uzrok njegovog zatvaranja", kazao je Brajušković.

Predstavnici 38 zaposlenih saopštili su da su ”nepošteno bukvalno ostavljeni na ulici“, a ne uspijevaju da dobiju objašnjenje o razlozima. Najavili su u petak da će pokrenuti stečajni postupak, ukoliko im se ne javi neko od vlasnika, ali prvo čekaju informacije od gradonačelnika.

"Radne knjižice su nam ostale zaključane u hotelu, pa ne može tražiti drugi posao. Vjerujemo da se povukla firma Adriastar iz Dubrovnika, koja je zastupala Lipku, ali ni to tačno ne znamo", rekli su predstavnici radnika, poručujući da ne štrajkuju već traže da ostvare zakonska prava.

Bonus video: