Avala godinama radi bez upotrebne dozvole, dug Budvi 4 miliona

A samo tokom ove godine primjera radi, osim turistima koji su u njemu odsjeli, hotel je bio domaćin brojnim međunarodnim i domaćim konferencijama
68 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Avala, Foto: Arhiva "Vijesti"
Hotel Avala, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.05.2012. 14:07h

Najveći budvanski hotel "Avala" iako je svih prethodnih sezona radio, primao goste, bio domaćin brojnih seminara i konferencija, još nema upotrebnu dozvolu.

Hotel koji je punih šest godina građen na divlje, jer je tek 2010. dobio građevinsku dozvolu, za šta ni centa na ime komunalija nije uplaćeno na račun budvanske Opštine, nesmetano je pored svih državnih inspekcijskih službi radio bez najznačajnijeg dokumenta - upotrebne dozvole, kojom se garantuje da objekat može da se koristi.

A samo tokom ove godine primjera radi, osim turistima koji su u njemu odsjeli, hotel je bio domaćin brojnim međunarodnim i domaćim konferencijama, poput dana sudstva, susreta ambasadora...

Kako je "Vijestima" potvrđeno u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, uprava hotela je podnijela zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole, te je obrada tog zahtjeva u toku.

Kompanija "Bepler i Džejkobson" koja je gradila Avalu, prema računici opštinske službe duguje četiri miliona eura za komunalne usluge.

Opšrinije u štampanom izdanju

Bonus video: