Grbović gubi skijalište, počeo popis imovine

Popisivanje imovine nekadašnjeg Ski-centra počelo je od skijašta Savin kuk, a cjelokupan popis trajaće nekoliko dana
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2012. 07:52h

Pravosnažna presuda Privrednog suda, po kojem se imovina nekadašnjeg Ski-centra Durmitor, kojom trenutno gazduje lokalni biznismen Radovan Grbović, počela je da se izvršava evidentiranjem pokretnosti i nepokretnosti, koja će biti dio stečajne mase.

Stečajni upravnik Ski-centra Čedo Gospić kazao je da na evidentiranju imovine zajednički rade komisije preduzeća kojim rukovodi, Grbovićeve firme Grbović kompani i Privrednog suda iz Bijelog Polja. Saopštio je da se sa popisom počelo sa skijališta Savin kuk i da posao, koji će potrajati više dana, teče bez ikakvih problema.

U tada nepravosnažnoj presudi koja je izrečena 21. oktobra prošle godine, pobrojana je imovina nekadašnjeg turističkog giganta. U nju ulazi hotel Durmitor sa opremom, inventarom, zemljištem i infrastrukturom kao i 13 renta vila u sastavu kompleksa toga hotela.

Na listi imovine našli su se i stambeni, poslovni i drugi objekti na više katastarskih parcela na Žabljaku.

Na listi imovine našli su se i stambeni, poslovni i drugi objekti na više katastarskih parcela na Žabljaku

Predmet presude je i ekonomija zdrave hrane u katunu Dobri do sa zemljištem objektima, opremom, inventarom, motornim vozilom i 556 ovaca. Tu je i pekara u Žabljaku kao i prodavnica, samoposluga i poslovni prostori u Podgorici.

Nakon procjene - tender

Sud je Grbovića obavezao da vrati žičaru i ski-liftove, dva tamošnja restorana, dva snjegotabača, radne mašine i motorna vozila kao i poslovne prostorije u upravnoj zgradi u Žabljaku.

Gospić je ranije kazao da će po pravosnažnosti presude, ovlašćeni procjenjivači procijeniti imovinu.

"Nakon toga, raspisaćemo tender za prodaju imovine i od tog novca namiriće se povjerioci i okončati stečaj koji traje od 2003. godine. Riješiće se i status preostalih 13 zaposlenih u Ski-centru Durmitor i niko od njih neće ostati bez posla", kazao je Gospić “Vijestima” krajem oktobra prošle godine.

Bonus video: