“Lipka” zatvorena zbog neplaćanja doprinosa

Inspekciju rada su pozvali radnici, iziritirani obavještenjem direktorice Matee Puljiz da se hotel „zatvara zbog renoviranja“ i da nema potreba da dolaze na posao
0 komentar(a)
hotel Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
hotel Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 03.05.2012. 04:28h

Nakon što je 1. maja menadžment hotela "Lipka", na iznenađenje zaposlenih i gostiju, odlučio da taj objekat, koji je nerijetko nazivan jednim od glavnih „aduta“ kolašinske turističke ponude, zatvori, to je u srijedu zvanično učinila Inspekcija rada.

Plombu na vrata prestižnog hotela inspektori rada stavili su, prema nezvaničnim informacijama, jer je ustanovljeno da radnicima od prošle godine nijesu uplaćivani doprinosi, a plate nijesu primili od januara.

Inspekciju rada su u utorak pozvali radnici, iziritirani obavještenjem direktorice Matee Puljiz da se hotel „zatvara zbog renoviranja“ i da nema potreba da dolaze na posao. Gosti, koji su se u trenutku te odluke zatekli u hotelu, premješteni su u hotel „Bjanka“, koji posluje unutar iste kompanije.

Puljiz nije bila raspoležena za razgovor sa novinarima niti je odgovarala na telefonske pozive. Nekoliko sati prije nego što je Inspekcija rada zatvorila „Lipku“, obezbjeđenje, kako su kazali, po naređenju direktorice, nije dozvoljavalo novinarima ulazak u prostorije hotela.

Predstavnici radnika nakon sastanka sa inspektorima rada, takođe nijesu bili spremni da daju zvanične izjave.

Kako kažu, sačekaće razgovor sa predstavnicima vlasnika koji je najavljen za narednih nekoliko dana.

Nekoliko njih nezvanično je za "Vijesti", ipak, kazalo da su vrlo zabrinuti za svoju sudbinu i ne očekuju da će im biti izmirena dugovanja.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: