Hotel Lipka iznenada zatvoren, gosti premješteni u Bjanku

Predstavnicima medija direktorica nije dozvolila ulazak u prostorije hotela, a nije odgovarala ni na telefonske pozive
89 pregleda 0 komentar(a)
Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Lipka, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 01.05.2012. 11:08h

Kolašinski hotel „Lipka“ od danas je zvanično zatvoren, a direktorica hotela Mateja Puljiz zaposlene je juče iznenadila obavještenjem da od 1. maja ne dolaze na posao.

Kako su kazali predstavnici 38 zaposlenih u tom hotelu, koji je jedan od dva „sa pet zvjezdica“ u Kolašinu, Puljiz je prije dva dana naredila i da se uradi hitno popis, a zaposlenima kazala da predstoji renoviranje eneterijera.

Uprkos tome radnici , čiji ugovori o radu ističu tek 20. juna i danas su došli na posao i tvrde da će dolaziti i narednih dana poslodavac ne izmiri obaveze prema njima.

"Nijesu nam uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje od 2011. godine, a plate nijesmo primili već pet mjeseci.

Hotel je imao dobre najave za predstojeću sezonu sve do oktobra. Prošle godine ovaj objekat je proglašen za najbolji hotel na kontnenetalnom dijelu Crne Gore.

Razlozi za zatvaranje svakako nijesu tehnički, već vjerovatno finansijski, jer u hotelu nema potrebe za renoviranjem sada na početku sezone", kazali su predstavnici radnika Ranko Rakočević i Žarko Lukovac.

"Razlozi za zatvaranje svakako nijesu tehnički, već vjerovatno finansijski, jer u hotelu nema potrebe za renoviranjem sada na početku sezone"

Kako kažu pozvali su i inspekciju rada, čiji dolazak očekuju sjutra.

Prema riječima zaposlenih, vlasnik hotela je dubrovački „Adrija star“. Međutim, radnici „Lipke“ tvrde da do sada nijesu imali priliku da upoznaju nikog od predstavnika vlasnika, niti im se, iko izuzimajući direktoricu Puljiz, iz forme „Adrija star“ na bilo koji način obratio.

"Dolazićemo na posao narednih sedam dana, a kasnije, ukoliko nam ne budu isplaćene plate i uplaćeni doprinosi angažovati i advokata", rekli su radnici novinarima ispred hotela „Lipka“.

Predstavnicima medija direktorica nije dozvolila ulazak u prostorije hotela, a nije odgovarala ni na telefonske pozive.

Gosti koji su boravili u hotelu u trenutku odluke o zatvranju i koji su bili , uglavnom iz Rusije, premješteni su u hotel „Bjanka“.

Bonus video: