U KAP-u remontovano 20 ćelija i oprema u Anodama

Značajan doprinos predstavljalo je i uspostavljanje stabilne i dugoročne saradnje sa isporučiocima sirovina, „poput smole i koksa“
136 pregleda 0 komentar(a)
KAP kombinat aluminijuma, Foto: Arhiva Vijesti
KAP kombinat aluminijuma, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.04.2012. 08:13h

U Kombintu aluminijuma od početka 2012. generalno je remontovano 20 elektrolitičkih ćelija, a samo u toku aprila šest. Za realizaciju ove investicije ukupno je izdvojeno više od 1,5 miliona eura, saopštili su iz menadžmenta KAP-a.

Generalno remontovane ćelije trebalo bi da omoguće proizvodnju kvalitetnijeg metala i bolje iskorišćavanje struje.

"Tokom remonta postavljene su i specijalne instalacije, koje će u budućnosti obezbijediti efikasniju modernizaciju elektrolizera i njihov prelazak na sistem automatskog doziranja glinice. Istovremeno sa remontom elektrolizera, investiciona ulaganja i odgovoran odnos uprave i zaposlenih u Fabrici anoda dovelo je do toga da je danas reaktivnost anoda najveća u odnosu na proteklih 10 godina. Taj uspjeh je postignut zahvaljujući ugradnji nove „sačmare“ i remontu peći za pečenje anoda. Ove dvije investicije, u ukupnom iznosu od 3,5 miliona eura, omogućile su znatno poboljšanje tehnoloških parametara, kao i smanjenje emisije gasova i prašine u životnu sredinu", tvrde iz menadžmenta.

Kako se napominje u saopštenju KAP-a, značajan doprinos predstavljalo je i uspostavljanje stabilne i dugoročne saradnje sa isporučiocima sirovina, „poput smole i koksa“.

Bonus video: