MANS poziva građane da pomognu invalidima rada

Oni ističu da Lukšićev kabinet mora da obezbjedi mehanizme kako bi invalidi rada imali pravo na dostojna primanja
0 komentar(a)
invalidi rada, Foto: Vesko Belojević
invalidi rada, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.04.2012. 15:17h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) apelovala je na građane da pomognu invalidima koji protestuju već dva dana pred zgradom Vlade i da im donesu hranu,vodu, ćebad i sve što bi im olakšalo da istraju u ispunjenju njihovih zahtjeva.

Iz MANS je saopšteno da podržavaju protest invalida rada koje Vlada ignoriše iako štrajkuju pod njenim prozorima, kao i nezadovoljstvo kamiondžija koji su najavili blokadu puta ka Kosovu.

"Kabinet Igora Lukšića ne vodi računa o njihovim interesima, niti umije da vodi ekonomsku politiku", navodi se u saopštenju MANS-a i dodaju da svi nezadovoljni imaju prava i treba da koriste mehanizme građanskog protesta.

Oni ističu da Lukšićev kabinet mora da obezbjedi mehanizme kako bi invalidi rada imali pravo na dostojna primanja.

"Nedopustivo je da ministri i premijer ignorišu one koji su postali invalidi radeći 20 ili 30 godina pod teškim uslovima, kao i da se ne obaziru na kamiondžije koji su za kraj maja najavili blokadu granice sa Kosovom jer Vlada ne vodi računa što će oni ostati bez posla", kažu iz MANS-a i pozivaju Udruženje kamiondžija da istraje u borbi za svoja prava bez obzira što pokušavaju da ih zastraše prijetnjama o krivičnim prijavama i hapšenjima.

Bonus video: