Avala prodata za 3,2, a procijenjena na 6 miliona

MANS navodi da bi posebno bi bilo zanimljivo ispitati ulogu tadašnje sudije Ane Kolarević u kompletnom poslu
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 02:28h

Dokumentacija do koje je došao MANS konačno potvrđuje sve sumnje koje su iskazivane tokom proteklih godina da je prodaja hotela Avala bila štetan posao po Budvansku rivijeru, ali i otvara prostor za sumnju da je kompletan posao praćen koruptivnim radnjama", saopštio je “Vijestima” Dejan Milovac, zamjenik direktorice Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Iz MANS-a su najavili da će naredne sedmice kompletnu dokumentaciju koju posjeduju u slučaju Avala predati specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal i korupciju Đurđini Nini Ivanović, jer smatraju “da postoji ogroman prostor za sumnju da je prodaja hotela Avala i pripadajućih objekata izvršena na štetu javnog interesa i to na organizovani način”.

Kolarević

"Posebno bi bilo zanimljivo ispitati ulogu tadašnje sudije Ane Kolarević u kompletnom poslu, te čime je motivisana da donese odluku da se hotelski kompleks proda po cijeni koja je očigledno bila daleko ispod tržišne. Ovo naročito ako se ima u vidu da je tadašnja moguća saradnja sa Beppler & Jacobsonom, kasnije i formalizovana tako što je Kolarevićeva postala pravni zastupnik ove kompanije", naglasio je Milovac.

Ugovor o prodaji hotela i vila Avala je zaključen 16. januara 2004. godine sa britanskom kompanijom Beppler & Jacobson Ltd, na iznos od 3,2 miliona eura. Za taj iznos Beppler je dobio u vlasništvo stari i novi dio hotela Avala, vile, zatvoreni i otvoreni bazen, kao i nekoliko pripadajućih objekata.

"Pored britanske kompanije Beppler, iza koje se ispostavilo da stoji Budvanin Zoran Bećirović i ruski kapital, ponudu na tender za prodaju Avale se javila i danska kompanija Merienlist hoteli i kasina, koja je ponudila 7,5 miliona eura za objekte i zemljište...", rekao je Milovac.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: