Avaz i zvanično odustao od kupovine Pobjede

Iz komisije još ne proglašavaju nesupjelim pregovore za Pobjedu
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2012. 18:27h

Sarajevski Avaz zvanično je odustao od kupovine državne Pobjede, saopšteno je “Vijestima” u kompaniji, iz koje tvrde da su Tenderskoj komisiji uputili obavještenje o tome.

Iz Avaza su objavili da pregovore smatraju definitivno okončanim jer procjenjuju da se radi o ekonomski neisplativoj investiciji. Vlasnik bosanske kompanije Fahrudin Radončić bio je juče u Podgorici.

U Tenderskoj komisiji za privatizaciju Pobjede nisu odgovorili da li im je stiglo pismeno obavještenje Avaza o odustajanju.

"Sastanak komisije će biti održan naredne sedmice, nakon čega ćemo se zvanično oglasiti", saopštili su “Vijestima” u komisiji, naglašavajući da je predsjednik tog tijela Milorad Katnić službeno odsutan.

Ponuđač za kupovinu izdavačko-grafičkog preduzeća nije želio da preuzme dugoročne obaveze Pobjede, koji podrazumijevaju potrošene kredite od oko 7,7 miliona eura.

Avaz je zahtijevao da taj dug preuzme država. Da je Vladina komisija prihvatila zahtjev, dugovanja bi vraćali poreski obveznici, čime bi bio dozvoljen još jedan udar na budžet.

Treći tender za Pobjedu objavljen je 27. septembra prošle godine. Iz Vlade je najavljivano da bi morao da se uvede stečaj ako propadne i ovaj pokušaj prodaje. Kada tender proglase neuspjelim, očekuje se da saopšte šta će sa niskotiražnim listom, kojem godinama pomažu na uštrb punjenja državnog budžeta.

Bonus video: