Prodavaće se oduzeta imovina

To je predviđeno izmjenama i dopunama zakona o staranju privremeno i trajno odzetom imovinom koji je Vlada danas usvojila
147 pregleda 0 komentar(a)
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.04.2012. 14:08h

Pokretna i nepokretna privremeno oduzeta imovina moći će uz saglasnost suda prodavati, a novac od te prodaje će se čuvati na posebnim računima.

To je predviđeno izmjenama i dopunama zakona o staranju privremeno i trajno odzetom imovinom koji je Vlada danas usvojila.

Pomoćnik ministra finansija za imovinu Ana Ivanović je kazala da je predviđeno i da Uprava za imovinu može troškove nadoknađivati novcem od zakupa te imovine i njene prodaje uz prethodnu saglasnost suda.

"Upravi za imovinu privremeno oduzetu imovinu može izdati u zakup putem javnog nadmetanja, a određeni su uslovi kada se može privremeno oduzeta imovine ustupiti na korišćenje bez naknade i izdati u zakup putem neposredne pogodbe.

Propisani su uslovi koji jasno regulisu prodaju privremeno oduzete pokretne i nepokretne imovine u slučajevima kada troškovi odžavanja i upravljanja značajno prevazilaze vrijednost imovine i kada joj prijeti opasnost od propadanja" objasnila je Ivanović.

Ona je rekla da su glavni efekti zakona maksimalno očuvanje imovine uz minimalne troškove,kao i precizno definisanje načinom upravljanja vlasničkim udjelima i akcijama u privrednim društvima kako bi ona u kontinuitetu poslovala.

Podsjetimo da je ranije vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić navela da su u predmetima "Šarić", "Kalić" i "Khvan" od okrivljenih lica privremeno oduzete nepokretnosti - zemljište, hoteli, poslovni prostori, restorani, diskoteke, stanovi kao i gotov novac u vrijednosti od preko 43 miloiona eura"

Bonus video: