Avaz odustao od kupovine Pobjede

Kao glavni razlog odustajanja se navodi to što sarajevska kompanija nije htjela na sebe preuzme dugoročne obaveze Pobjede koje iznose oko 7,7 miliona eura
54 pregleda 0 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pobjeda, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.04.2012. 19:58h

Sarajevska firma Avaz roto pres, u vlasništvu biznismena Fahrudina Radončića, odustala je od kupovine "Pobjede", potvrđeno je iz bosanske kompanije.

Kao glavni razlog odustajanja se navodi to što sarajevska kompanija nije htjela da na sebe preuzme dugoročne obaveze Pobjede koje iznose oko 7,7 miliona eura.

Iz tenderske komisije za privatizaciju Pobjede nisu htjeli da odgovore da li su pregovori završeni i da li je Avaz odustao.

Ukoliko bi komisija udovoljila zahtjevu Avaza i prihvatila da preuzme dugoročne obaveze "Pobjede", vraćanje kredita bi bilo prevaljeno na poreske obveznike.

Radončić je prvobitno ponudio euro za Pobjedu, a onda je promijenio ponudu na 100.000 eura za skoro 86 odsto državnih akcija i poboljšao investicioni program sa najavljenih 2,1 miliona.

Dodatno investiranje podrazumijeva gradnju stambeno-poslovnog kompleksa na sadašnjoj lokaciji preduzeća, a tom najavom Avaz je potvrdio da mu je najbitnija imovina Pobjede.

Bonus video: