I 7,7 miliona Pobjedinog kredita vraćaju građani

Riječ je o potrošenim kreditima Pobjede od 6,47 miliona i kamatama od oko 1,3 miliona eura, a Vlada je bila žirant za ta zaduženja
0 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pobjeda, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.04.2012. 08:48h

Privatizacija Vladinog izdavačko-grafičkog preduzeća oštetila bi državni budžet oko 7,7 miliona eura, jer bi Vlada preuzela toliko duga Pobjede i opteretila građane da bi prodala taj niskotiražni državni list.

Članovi Tenderske komsije, na čijem čelu je ministar finansija Milorad Katnić i bosanskog Avaza odugovlače pregovore upravo zbog dugoročnih obaveza, koje ponuđač neće da otplaćuje već traži da budu teret države.

Radi se o potrošenim kreditima Pobjede od 6,47 miliona i kamatama od oko 1,3 miliona eura, a Vlada je bila žirant za ta zaduženja.

Prema nezvaničnim informacijama, kupoprodaja bi mogla biti utanačena do kraja mjeseca, pod uslovom da komisija prihvati zahtjev ponuđača, biznismena i političara Fahrudina Radončića, i dugoročne kredite Pobjede prevali na poreske obveznike.

Nezvanično - takav dogovor je blizu, iako je Vladinoj komisiji teško da ozvaniči da pristaje, nakon što su dugovanja iz privatizacionog posla za Kombinat aluminijuma postala omča o vratu budžeta.

U Tenderskoj komisiji ne odgovaraju da li će budžet Crne Gore biti opterećen i prodajom Pobjede.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: