Prevoz trajektom od 1. apila plaćaju i biciklisti

Cijena prevoza putničkih vozila tarjektom biće ipak povećana za vrijeme ljetnje sezone sa sadašnjih 4 na 4,5 eura
152 pregleda 0 komentar(a)
trajekt, Foto: Siniša Luković
trajekt, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.04.2012. 14:06h

U sjenci povećanja cijena prevoza trajektom za sve kategorije vozila, osim putničkih automobila koje su od 1. aprila povećane od pola do jednog eura, ostalo je uvođenje jedne sasvim nove tarife kada je u pitanju trajektni prevoz u Boki.

Naime, od 1.aprila kartu za prevoz trajektom plaćaju i svi biciklisti, a cijena je jedan euro.

Prevoz bicikala trajektom nije se naplaćivao nikada u istoriji preduzeća “Pomorski saobraćaj” Kamenari koje održavanjem trajektne linije preko tjesnaca Verige u Boki bavi 50-tak godina.

Nakon 1. aprila, međutim, jedini besplatni trajektni prevoz sada mogu uživati samo pješaci jer se njima, kao ni putnicima u vozilima koja ulaze na trajekt, ne naplaćuje posebna karta.

Cijena prevoza putničkih vozila tarjektom biće ipak povećana za vrijeme ljetnje sezone sa sadašnjih 4 na 4,5 eura

Inače, “Pomorski saobraćaj” ima monopol u jednoj od najisplativijih djelatnosti u Crnoj Gori jer godišnje oko milion vozila svih kategorija koja prodju kroz Boku koriste trajektni prevoz preko Veriga, umjesto da idu 40 i kusur kilometara dužim zaobilaznim putem uz obalu Kotorskog i Risanskog zaliva.

Od 1.aprila “Pomorski saobraćaj” je zbog povećanja cijena nafte, poskupio svoje usluge, osim za prevoz automobila.

Kako je najavljeno, cijena prevoza putničkih vozila tarjektom biće ipak povećana za vrijeme ljetnje sezone sa sadašnjih 4 na 4,5 eura.

Bonus video: