Šest godina Hipo banke u Crnoj Gori

HAAB sada ima oko 35,8 hiljada klijenata, što je skoro sedam hiljada više nego u istom periodu prošle godine. Najveći rast broja klijenata zabilježen je kod fizičkih lica
470 pregleda 0 komentar(a)
hypo banka, Foto: Facebook.com
hypo banka, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 10.04.2012. 09:56h

Hypo Alpe Adria Banka danas je obilježila šesti rođendan u Crnoj Gori, saopšteno je iz kompanije.

"Od otvaranja prve poslovnice u Podgorici, HAAB je ostvarila značajne kreditne aktivnosti ka privredi i stanovništvu, podržala brojne greenfild investicije i druge bankarske poslove, i učvrstila poziciju na bankarskom tržištu Crne Gore", navodi se u saopštenju.

U prethodnih šest godina poslovna mreža je proširena na devet gradova, odnosno deset ekspozitura, sa više od 230 zaposlenih, a mlad i stručan kadar danas servisira preko 35,8 hiljada klijenata.

"Godinu za nama obilježila je uspješna realizacija procesa restrukturiranja u banci, pa je Hypo Alpe- Adria-Bank AD Podgorica 2011. godinu završila pozitivnim finansijskim rezultatom, sa ostvarenom dobiti od 7,6 miliona eura. Banka je izuzetno dobro kapitalizovana, i koeficijent adekvatnosti kapitala na kraju godine bio je značajno iznad propisanog, i iznosio 20,83 %", navodi se u saopštenju.

Banka je tokom 2011. klijentima iz sektora stanovništva i malog i srednjeg biznisa opredijelila ukupno 53 miliona eura novih kredita. U sektoru stanovništva depoziti su u 2011. porasli za 20,3 miliona eura, odnosno 41 odsto, a rastući trend je nastavljen i u 2012. godini, tako da su u prvom kvartalu depoziti samo u sektoru stanovništva porasli preko šest odsto u odnosu na kraj prošle godine.

HAAB sada ima oko 35,8 hiljada klijenata, što je skoro sedam hiljada više nego u istom periodu prošle godine. Najveći rast broja klijenata zabilježen je kod fizičkih lica.

U cilju ostvarivanja veće dostupnosti klijentima, u ovoj godini planirano je širenje poslovne mreže i otvaranje dvije nove ekspoziture u Podgorici.

Tokom 2011. godine realizovani su i brojni projekti korporativne društvene odgovornosti, pod imenom Hypo Pro Futuro, koje će jednakom dinamikom biti nastavljeni i u ovoj godini.

Bonus video: