Kumbor: Počinju pregovori sa Azerbejdžancima

Azerbejdžanci su ponudili i ulaganja od 18,86 miliona EUR u prvoj godini, u drugoj 21,47 miliona, trećoj 17,26 miliona
71 pregleda 0 komentar(a)
Kumbor, Foto: Arhiva Vijesti
Kumbor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.04.2012. 14:24h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte zadužio je danas Tendersku komisiju za valorizaciju imovine lokaliteta bivše kasarne Orjenski bataljon u Kumboru da počne pregovore sa prvorangiranim ponuđačem, Naftnom kompanijom Azerbejdžana (State Oil Company of Azerbaijan Republic - SOCAR).

Komisija je prethodno, na osnovu ponuda dostavljenih na međunarodni tender za davanje u dugoročni zakup lokaliteta kasarne Kumbor, za prvorangiranog ponuđača izabrala SOCAR, dok je drugorangirani konzorcijum na čelu sa američkim fondom NCH.

SOCAR, koji nema iskustvo u oblasti turizma, ponudio jedan euro po kvadratu godišnje i varijabilni dio od pet odsto godišnjeg prihoda. Azerbejdžanci su ponudili i ulaganja od 18,86 miliona eura u prvoj godini, u drugoj 21,47 miliona, trećoj 17,26 miliona, a predviđaju ukupne investicije od 258 miliona za osam godina.

NCH je ponudio da godišnje plati dva eura za svaki kvadrat od ukupno 304,5 hiljada, i varijabilnu zakupninu od 5,1 odsto godišnjeg prihoda. Konzorcijum je ponudio ulaganja od deset miliona eura u prvoj godini, 12,5 miliona u drugoj, 14 miliona u trećoj, a u narednim 54 miliona eura.

Oni su najavili ukupni investicioni program od preko 200 miliona eura, a za dodatne koristi Herceg Novom 2,5 miliona eura.

Bonus video: