Ulcinjski radnici poručili Opštini: Gledaćemo se svakog dana

"Niko nam nije rekao šta i kako dalje, ali mi ćemo ovdje biti svakog dana u isto vrijeme sve do ispunjenja naših zahtjeva", kazala je Janinović
52 pregleda 0 komentar(a)
Protest Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Protest Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 03.04.2012. 16:18h

Zaposleni u JP Centar za kulturu, RTV Ulcinj i JP za uzgoj i zaštitu divljači, mirnim protestom ispred zgrade Opštine, podsjetili su lokalnu vlast na obaveze i upozorili da će ukoliko im ne budu isplaćena zaostala dugovanja, radikalizovati nezadovoljstvo.

Predsjednik sindikata Centra za kulturu Ljiljana Janinović kazala je da je javno okupljanje radnika posljedica nezadovoljstva odnosa Opštine kao osnivača prema njima. Ona je naglasila da osnivač radnicima Centra za kulturu duguje devet plata, RTV Ulcinj 13, a JP za uzgoj i zaštitu divljači čak 15 zarada, uz neplaćene doprinose od 19 mjeseci do dvije godine.

"O protestu smo, prije sedam dana, upoznali sve nadležne republičke i opštinske organe, ali ni od koga nijesmo dobili odgovor. Poslodavac nam je juče poslao dopis da je razgovarao sa čelnicima Opštine koji su mu, kako nam je prenio, obećali da će naši zahtjevi biti ispunjeni", kazala je Janinović “Vijestima”.

Ona je podsjetila da su zaposleni u Opštini nedavno primili zarade za januar i februar i ocijenila “da je to jedna vrsta diskriminacije”.

"Niko nam nije rekao šta i kako dalje, ali mi ćemo ovdje biti svakog dana u isto vrijeme sve do ispunjenja naših zahtjeva", kazala je Janinović.

Predstavnik JP za uzgoj i zaštitu divljači Zejnel Doda ocijenio je da radnike iritira to što niko iz vlasti nije ni pokušao da sa njima počne civilizovani dijalog o rješenju problema”.

"Ako nastave da nas ignorišu, poručujemo im da ćemo svakog dana biti ovdje", kazao je on.

Podršku nezadovoljnim radnicima dao je i šef opštinskog sindikalnog povjereništva Šefkija Ljamović, koji je prethodno bio na razgovoru kod predsjednika Opštine Nazifa Cungua.

"Obećao je da će dinamika isplate zarada radnicima JP uskoro biti usklađena sa opštinskom", kazao je on negodujući što se niko iz vlasti nije obratio radnicima.

"Oni moraju da poštuju radnike preduzeća čiji su osnivači. Uostalom, mi smo ovdje zbog njihovog nerada i nemara", kazao je Ljamović najavljujući radikalizaciju protesta ukoliko ne dođe do ispunjenja obećanja, “što neće biti prijatno za osnivača”.

Na protestu, radnici su nosili parole na crnogorskom i albanskom jeziku: Plate, Jednakost, Čiji smo mi…

Nakon polusatnog protesta ispred zgrade Opštine, radnici su ispred Doma kulture održali štrajk upozorenja.

Bonus video: