Grbović izgubio skijalište, ostaje gazda do 30. aprila

Vrhovni sud donio kanačnu presudu da je biznismen sa Žabljaka nelegalno koristio Ski-centar
148 pregleda 0 komentar(a)
Savin kuk, skijalište, Foto: Arhiva Vijesti
Savin kuk, skijalište, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.04.2012. 08:49h

Vrhovni sud potvrdio je presudu sudije Mirsada Trubljanina u Privrednom sudu u Bijelom Polju, a koju je prethodno potvrdio i Apelacioni sud, kojom je presuđeno da biznismen sa Žabljaka Radovan Grbović mora da vrati imovinu Ski-centra Durmitor u stečaju koju već devet godina nelegalno koriste njegova preduzeća Nju ski-centar i Grbović kompani preko poništenih ugovora o zakupu i podzakupu.

Stečajni upravnik Čedo Gospić kazao je “Vijestima” da je dobio pravosnažnu presudu i da se dogovorio sa Ministarstvom turizma, koje je Grboviću izdalo dozvolu za skijalište Savin kuk do 30. aprila, da se do tada ne sprovodi izvršenje presude.

"Izvršenje će se vjerovatno sprovesti sredinom maja, nakon toga slijedi procjena imovine i raspisivanje oglasa o njenoj prodaji kako bi se namirili stečajni povjerioci", kazao je Gospić.

Iz Ministarstva turizma ranije su najavljivali da bi nakon pravosnažnosti presude mogli pomoći Ski-centru da izađe iz stečaja i da pronađu novog strateškog partnera kako bi omogućili bolji razvoj turizma na Žabljaku.

Presuda obavezuje Grbovića da tužiocu Ski-centru Durmitor vrati imovinu koja se između ostalog sastoji od žičare Savin kuk dužine 1.650 metara sa pripadnostima, u sklopu čega su i restorani Durmitorsko selo i Montana sa opremom i mašinama koje pripadaju žičari, poslovni prostor u upravnoj zgradi u centru Žabljaka, hotel Durmitor, 13 renta vila u sastavu hotelskog kompleksa, pripadajuću opremu, inventar, zemljište i infrastrukturu, kao i svi drugi objekti i imovina koju je Ski-centar imao u trenutku kada ga je „preuzela“ Grbovićeva privatna firma.

Grbović je krajem 2003. bio direktor Ski-centra, pa je potpisao ugovor o zakupu sam sa sobom, odnosno sa svojom firmom Nju ski-centar, a zatim i sa drugom svojom firmom Grbović kompani.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: