Lukšić: Sa Vektra Bokom je moglo i drugačije

“Projekat remonta jahti u Bijeloj treba da omogući transformaciju ka takozvanom bijelom programu”, kazao je Lukšić
133 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2012. 02:28h

Uz konstataciju da mu je bilo zadovoljstvo da boravi u radnoj posjeti Herceg Novom, u kojem je bio prije godinu dana, premijer Igor Lukšić juče je, nakon susreta sa predsjednikom Opštine Dejanom Mandićem, kazao da se “strateški projekti realizuju bez obzira na ekonomsku krizu i teško vrijeme u kome se živi, i kada je nužno javne finansije bolje držati pod kontrolom”.

Premijer Lukšić je kazao da će projekti koji treba da se realizuju u najvećem bokeljskom gradu, kao što su tretman otpadnih voda, koje realizuje Opština sa “Vodacomom”, odnosno Vladom preko KfW, izgradnja sanitarne deponije, Regionalnog vodovoda zajedno sa opštinom Tivat, biti platforma za ubrzani ekonomski razvoj”.

Govoreći o investicionim projektima koji bi trebalo da obogate turističku ponudu Herceg Novog, Lukšić je istakao da je završen tender za zakup bivše kasarne u Kumboru i, s obzirom na to da su ponude kvalitetne, uvjeren je da bi investicioni ciklus u narednih tri do pet godina mogao da doprinese boljoj turističkoj ponudi. On je kazao i da se ponude, koje su stigle, slažu sa idejnim rješenjem studije lokacije.

Lukšić je pomenuo i investicije na Luštici, a za bolnički kompleks u Meljinama je kazao da je “medicinska usluga bolja nego što je bila prije nekoliko godina i da se kapaciteti šire”.

Druge opcije

Komentarišući stečaj u “Vektra Boki”, Lukšić je primijetio “da je možda bilo i drugih opcija koje su se mogle iskoristiti”, kao i “da su Vlada i opština zainteresovane u kom će pravcu stečajni postupak ići, jer su zainteresovani da on dovede do rekonstrukcije i stavljanja u funkciju hotela”.

Mandić je premijera upoznao sa svim aktuelnim infrastrukturnim projektima, posebno onim u koje je uključena država. On je kazao da je zaokružena finansijska konstrukcija za početak realizacije projekta optpadnih voda, da je u planu izgradnja sanitarne deponije i autobuske stanice, a da projekat izgradnje turističkog kompleksa na Luštici, “Nord Star”, za koji je crnogorska Skupština potpisala ugovor, dobro napreduje.

“Projekat remonta jahti u Bijeloj treba da omogući transformaciju ka takozvanom bijelom programu”, kazao je Lukšić

Mandić je premijera upoznao i sa saradnjom koju opština ima sa susjednim Konavlima u Hrvatskoj.

Lukšić je obišao i Jadransko brodogradilište u Bijeloj i razgovarao sa poslovodstvom te kompanije.

“Projekat remonta jahti u Bijeloj treba da omogući transformaciju ka takozvanom bijelom programu”, kazao je Lukšić.

Premijer je konstatovao da bi za grit u brodogrdilištu trebalo naći trajno rješenje.

Lukšić je posjetio i Dječji dom “Mladost” u Bijeloj.

Galerija

Bonus video: