Porto Montenegro: Mi smo kruna Mankove karijere

“Sve špekulacije vezane za postojanje tajnih partnera među sadašnjim ili bivšim crnogorskim političarima apsolutno netačne"
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2012. 16:32h

Kompanija Porto Montenegro saopštila je da je “u posljednje vrijeme bila predmet mnogobrojnih špekulacija i dnevno-političkih komentara, praćenih zbunjujućim i netačnim informacijama.”

Luksuzni nautički centar i efekti lokalne zajednice od njega jedan su od lajt-motiva kampanje za lokalne izbore u Tivtu 7. aprila, a pojedini politički akteri, poput lidera PzP Nebojše Medojevića saopštili su da je večćinski vlasnik Porto Montenegra Piter Mank “samo partner koji pokriva cijelu ovu priču za Mila Đukanovića i služi da zamaže oči Tivćanima i cijeloj Crnoj Gori da je ovdje riječ o nekoj navodno velikoj stranoj investiciji.“

„Ovdje se zapravo preko projekta Porto Montenegro u zemlju vraća samo mali dio milijardi koje su ovom narodu pokrali Đukanović i njegova familija“, kazao je između ostalog Medojević.

“Sve špekulacije vezane za postojanje tajnih partnera među sadašnjim ili bivšim crnogorskim političarima apsolutno netačne. Porto Montenegro kruna je uspješne višedecenijske poslovne karijere gospodina Manka, njegovog ličnog integriteta i visokih etičkih standarda, zahvaljujući kojima smo investirali i kada niko drugi nije. Otpočeli smo sa realizacijom ambiciozne naredne faze našeg projekta, koja se sastoji od izgradnje ekskluzivnog hotela sa pouzdanim partnerom, izgradnje dodatnih 200 vezova, te razvoj modernog centra za održavanje i servisiranje jahti u Bijeloj”, saopštila je ta kompanija uz napomenu da su “u uslovima najveće ekonomske krize u posljednjih 50 godina, uspješno okončali prvu fazu projekta.”

“U uslovima najveće ekonomske krize u posljednjih 50 godina, uspješno smo okončali prvu fazu projekta”

“Kao što je obećano, izgrađena je marina kapaciteta 185 vezova, stambeni kompleks koji sadrži stanove, restorane, prodavnice, bazene i druge prateće sadržaje. Pomenuti uspjeh rezultirao je stvaranjem vrhunske svjetske nautičke destinacije, prepoznate kao takve od strane “British Harbour Association”, koja je Porto Montenegro odlikovala sa 5 zlatnih sidara za pružanje usluge visokog kvaliteta,” navodi se u saopšenju.

Polovina radnika sa diplomama

Porto Montenegro tvrdi da su 70 odsto njihovih radnika crnogorski državljani i da ih polovina ima fakultetske diplome.

“Broj direktno zaposlenih na projektu Porto Montenegro kreće se u rasponu od 180 u vansezoni, do 240 u periodu od maja do septembra. Broj zaposlenih u kompanijama koje rade u okviru marine kreće se od 130 u vansezoni, do 230 u periodu od maja do septembra. Prosječan broj građana Crne Gore angažovanih na poslovima izgradnje, što od strane lokalnih, što od strane inostranih kompanija u periodu od 2008 - 2012, varira na dnevnom nivou od 150 do 350", saopštili su iz Mankove kompanije, uz napomenu da na projektu Porto Montenegro direktno ili indirektno radi izmedju 800 i 1.160 ljudi “što nas čini jednim od najvećih poslodavaca u Crnoj Gori.”

Nakon potpune realizacije projekta, broj vezova u marini iznosiće 850, što je 4,5 puta više u osnosu na trenutne kapacitete. Broj osoblja u marini biće četiri puta veći u odnosu na trenutno stanje, što će iznositi ukupno 3.000 zaposlenih, najavljuju iz kompanije.

Galerija

Bonus video: