Opala cijena luksuznih stanova u Porto Montenegru

Agencija „NT realty“ kupcima sada nudi stan broj 107 na prvom spratu zgrade Zeta – nekretninu površine 66 kvadrata
198 pregleda 0 komentar(a)
porto montenegro, Foto: Siniša Luković
porto montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.03.2012. 18:06h

Iako su dvije zgrade, Zeta i Ozana, u tivatskom nautičkom centru “Porto Montenegro” useljene prije nepunih desetak mjeseci, preprodaja luksuznih stanova u tim objektima već je počela.

Agencija za promet nekretnina „NT realty“ iz Kotora, sa kojom je “Porto Montenegro” nedavno potpisao ugovor o poslovnoj saradnji, na prodaju je putem svog sajta ponudila dva stana u tivatskoj marini, ukupne vrijednosti veće od 1,1 milion eura.

Inače, za cijeli Arsenal, površine skoro 300 hiljada kvadrata, koji je sada pretvoren u plac za izgradnju stanova, 73 razna objekta u bivšem tivatskom vojnom brodogradilištu i 174 stavke njegove tehničke opreme, knjigovodstvene vrijednosti 5,5 miliona eura, kanadski milijarder Piter Mank, većinski vlasnik “Porto Montenegra”, crnogorskoj Vladi 2007. godine platio je samo 3,26 miliona eura.

Agencija „NT realty“ kupcima sada nudi stan broj 107 na prvom spratu zgrade Zeta – nekretninu površine 66 kvadrata „sa predivnim pogledom na ostvo Sveti Marko i Ostrvo cvijeća“. Taj trosoban stan prodaje se po cijeni od 420 hiljada eura.

S pogledom na promenadu

U zgradi Ozana ta agencija kupcima za 717 hiljada eura nudi petosobni stan broj 103, takođe na prvom spratu, sa čijih se prozora pogled pruža na promenadu oko nekadašnjeg Arsenalovog malog mandraća, koga u “Porto Montenegru” nazivaju Venice Square.

U vrijeme kada ih ne koriste njihovi vlasnici, apartmani će biti nuđeni na iznajmljivanje gostima „Porto Montenegro Regent“ hotela

Kada ga je “Porto Montenegro” prodavao u izgradnji, dok je Ozana još građena, taj stan koštao je 880 hiljada eura.

Inače, „NT realty“ nagovještava i skori početak prodaje apartmana u sklopu budućeg „Porto Montenegro Regent“ hotela „po najboljim cijenama i bez agencijske provizije“.

Novi hotel, ranga pet zvjezdica, čiji se temelji grade, i koji bi trebalo da bude otvoren u maju 2014, imaće samo 34 sobe, ali će u njegovom sklopu raditi i 46 apartmana koji se nude na prodaju.

U vrijeme kada ih ne koriste njihovi vlasnici, apartmani će biti nuđeni na iznajmljivanje gostima „Porto Montenegro Regent“ hotela, što će kapacitet tog objekta „dizati“ na ukupno 80 „ključeva“, o kojima su do sada crnogorskoj javnosti govorili investitori “Porto Montenegra” i čelnici naše Vlade, dičeći se „prvim većim novim luksuznim hotelom na primorju“ nakon budvanskog „Splendida“.

Bonus video: