Capital Estate: Port Milena nas spriječava da ispunimo svoje obaveze

Lučić dodaje da je njegova kompanija imala najbolju namjeru da ispuni svoje investicione obaveze
321 pregleda 0 komentar(a)
hotel Lido, Foto: Samir Adrović
hotel Lido, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 24.03.2012. 07:57h

Povodom dijela teksta "Cungu: Vlada da raskine ugovor sa vlasnikom Hotela Lido", reagovao direktor Capital Estate koji tvrdi da je prije dva dana sastanak sa predsjednikom Opštine Ulcinj.

"Tom prilikom smo gospodinu Nazifu Cungu prezentovali dosadašnje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje novog Hotela „Grand Lido“ na Velikoj Plaži u Ulcinju. G-din Cungu je informisan da je kompanije Capital Estate kupila hotela „Grand Lido“ na međunarodnom tenderu oktobra 2006,godine. Za hotel smo platili iznosu od 10,800,000.00. €. Takođe smo se obavezali da u izgradnju novog hotela investiramo dodatnih 37,957,00.00 €", kaže izvršni direktor Dragan Lučić.

Lučić dodaje da je njegova kompanija imala najbolju namjeru da ispuni svoje investicione obaveze, ali ih nisu ih mogli realizovati zbog:

  • neriješenih imovinsko pravnih odnosa tj. zbog činjenice da nijesmo uspjeli da uknjižimo kupljenu imovinu u područnoj jedinici Uprave za nekretnine
  • nepostojanja urbanističko planske dokumentacije za područje Velike plaže, na osnovu koje bi izvršili radove predviđene Ugovorom
Zagađenje problem

"Ovi problemi riješeni su tek sredinom 2010.godine kada je usvojena studija lokacije za područje Velike Plaže I kada smo konačno uspjeli da uknjižimo kupljene nepokretnosti. Bez obzira na činjenicu da nijesmo mogli da izgradimo hotel I samim tim da valorizujemo planiranu investiciju svoje obaveze prema preuzetim radnicima I prema državi izmirivali smo I izmirujemo uredno. Svim zaposlenima hotela Lido zarade se isplaćuju najkasnije do 5-tog u mjesecu i isplaćuju im se i sva ostala zakonska primanja, a svi porezi i doprinosi se izmiruju na vrijeme. Takođe u održavanje lokacije i u druge investicije do danas smo uložili 5 miliona eura", navodi se u reagovanju Capital Estate.

Oni objašnjavaju da je projekat Lido za njih strateški značajan, ali im zagađenosti kanala Port Milena onemogućava da uđu u investiciju iz razloga što su finansijske institucije i hotel operateri odustali od ovog projekta do rješavanja ovog problema.

"Gradonačelnik Cungu nas je informisao o naporima koji se čine da se ovaj problem otkloni, što mi u potpunosti podržavamo. Za rješavanje ovog problema prema podacima resornog ministarstva i stručnjaka iz ove oblasti koje smo kontaktirali potrebna je izgradnja I sanacija kanalizacione infrastrukture na Velikoj Plaži za šta je potrebno više godina", kažu iz kompanije.

Oni ističu da su jedini učesnici na tenderu za kupovinu Ulcinjske Rivijere kao i raniji pregovori za kupovinu hotela Otrant.

Oni ističu da su "jedini učesnici na tenderu za kupovinu Ulcinjske Rivijere kao i raniji pregovori za kupovinu hotela Otrant, od kojih projekata smo bili prinuđeni da odustanemo zbog ekološkog problema Port Milene, mi smo I dalje spremni da realizujemo projekat Lido čim se za to stvore uslovi".

"Svesni činjenice da je bankarsku garanciju teško dobiti a da je za otklanjanje problema Port Milene potrebno više godina iskazali smo spremnost da realizujemo drugi planirani projekat u Crnoj Gori tj izgradnju luksuznog hotela sa 5 zvjezdica u Bečićima na koji način bi Crna Gore dobila reprezentativan hotel, dok bi u realizaciju projekata Lido kada se za to steknu neophodni uslovi", kažu iz kompanije.

Bonus video: