Ministarstvo turizma protiv raskida ugovora za hotel Lido

Cungu je podsjetio i da je investitora obavijestio o spremnosti Vlade da potpiše aneks ugovora kojim bi se garantovalo uređenje Port Milene
0 komentar(a)
hotel Lido, Foto: Samir Adrović
hotel Lido, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 23.03.2012. 20:22h

Iz Ministarstva turizma saopštili su sinoć“Vijestima” da su ranije sa gradonačelnikom Nazifom Cunguom razgovarali o problemu gradnje hotela Lido ali da smatraju da ne treba raskidati ugovor.

"Iako nam se mišljenja u određenoj mjeri ne poklapaju, naš stav je da je ovdje rječ o kvalitetnom investitoru. Objektivne okolnosti vezane za Port Milenu uslovile su određena odlaganja, ali vjerujemo da će čim se, a hoće, ubrzo stvore uslovi za rješavanje pitanja Port Milene, investitor započeti realizaciju ove investicije", saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Cungu: Vlada da raskine ugovor sa vlanikom hotela Lido

Vlada treba da raskine ugovor sa budvanskom kompanijom Kepitel istejt (Capital Estate), koja je vlasnik hotela Lido na Velikoj Plaži, jer sada nije zainteresovana za izgradnju, saopštio je juče ujutru predsjednik Opštine Ulcinj, Nazif Cungu.

“Vladi sam uputio dopis kojim ih pozivam da raskinu ugovor sa kompanijom Kepitel istejt i da počnu postupak nalaženja novog partnera za tu lokaciju”, naveo je Cungu u saopštenju.

On je kazao da ga je izvršni direktor te kompanije obavijestio da pomjeraju datum početka gradnje i to za četiri godine, navodeći kao osnovni razlog ekološke probleme, odnosno uticaj Port Milene na ekološko stanje u tom dijelu Velike Plaže.

"Spremni smo da Skupštini Opštine Ulcinj predložimo da za komunalije za ozbiljne investitore koji odluče da ulaganja počnu u ovoj godini, donese odluku po cijeni koja bi bila niža"

On je naveo da poštuju odluku te kompanije da, umjesto u Ulcinju, počne gradnju hotela u Bečićima.

Cungu je rekao da njegove garancije da će uspjeti riješiti pitanje zagađenosti Port Milene i insistiranje na ispunjavanju obaveza da odmah počnu sa pripremama za gradnju hotela, nijesu bili dovoljni da investitor promijeni mišljenje.

“Istovremeno zahtijevamo da hitno preduzmu mjere da vizuelno zaštite lokaciju hotela Lido, čime bi se postiglo da ruine hotela i renta vila ne narušavaju ambijent na tom dijelu Velike Plaže i time odvraćaju turiste koji dolaze u Ulcinj”, rekao je Cungu.

On je podsjetio i da je investitora obavijestio o spremnosti Vlade da potpiše aneks ugovora kojim bi se garantovalo uređenje Port Milene.

Takođe, kako je naveo, bio je spreman da potpišu ugovor kojim će garantovati da će uređenje Port Milene biti završeno prije završetka gradnje hotela, s obzirom na to da je sam predstavnik investitora saopštio da bi gradnja hotela trajala najmanje četiri godine.

“Spremni smo da Skupštini Opštine Ulcinj predložimo da za komunalije za ozbiljne investitore koji odluče da ulaganja počnu u ovoj godini, donese odluku po cijeni koja bi bila niža od cijene koja je važila na dan potpisivanja ugovora o privatizaciji, što znači niža od 65 EUR, a ne 250 EUR kako je to propisano važećom opštinskom Odlukom o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: