Lukšić produžio dozvolu Lutriji prije isteka roka

Vlada Mila Đukanovića je 11. marta 2010. godine donijela odluku o prihvatanju zahtjeva Lutrije, da se dozvola produži na dodatnih pet godina
54 pregleda 0 komentar(a)
Lutrija, Foto: Vesko Belojević
Lutrija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.03.2012. 09:12h

Vlada je preduzeću Lutrija Crne Gore produžila koncesiju za priređivanje lutrijskih igara godinu dana prije zvaničnog isteka prvobitnog ugovora, sklopljenog 1996. godine na 15 godina sa tada državnim preduzećem.

Prema dokumentaciji u koju su „Vijesti“ imale uvid, Vlada Mila Đukanovića je 11. marta 2010. godine donijela odluku o prihvatanju zahtjeva Lutrije, da se dozvola produži na dodatnih pet godina.

Zanimljiva je i činjenica da novi rok od pet godina nije počeo da važi u momentu donošenja odluke o produženju, već je on dodat na rok koji je bio propisan ugovorom iz 2006. godine, pa je Lutrija dobila dozvolu za rad do 2016. godine.

Još zanimljivija činjenica jeste nedostatak preciznog datuma sklapanja ugovora iz 2006. godine, koji su potpisali, ispred Vlade, tadašnji ministar finansija Predrag Goranović i v.d. direktorka tadašnjeg državnog preduzeća Lutrija Crne Gore Olga Boljević. Zbog toga nije moguće utvrditi kojeg dana u 2011. godini ističe ugovor o pravu pružanja usluga lutrijskih igara.

Konačno, ugovor o produženju prava za priređivanje lutrijskih igara na sreću potpisan je 10. maja 2010. godine, i to između tadašnjeg ministra finansija a sadašnjeg premijera Igora Lukšića, u ime države kao vlasnika prava, i Save Grbovića, direktora i jednog od vlasnika Lutrije Crne Gore.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: