Imovina Vunka opet na prodaju

U Vunku, nekada jednom od najvećih tekstilnih kombinata u bivšoj SFRJ, stečaj je prvi put uveden 1992. godine i trajao je do 1996. godine
52 pregleda 0 komentar(a)
Vunko, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vunko, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.03.2012. 12:21h

Stečajna uprava bjelopoljskog Vunka pozvala je zainteresovana preduzeća i građane da se prijave na javno nadmetanje za prodaju imovine tog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od oko 5,15 miliona eura.

Javno nadmetanje održaće se 18. aprila u 11 sati u prostorijama Vunka.

Prodaje se zemljište ukupne površine 92,51 hiljada metara kvadratnih, kao i poslovne zgrade. Pod objektima je površina zemljišta od 31,43 hiljade kvadrata.

Početna cijena zemljišta i objekta je pet miliona eura.

Zainteresovanim ponuđačima nudi se i mašinski park, koga čine predionice češljanog i vlačenog prediva, zatim priprema tkačnice, dorada i farbara, sa pojedinačim cijenama mašina u tim sektorima.

Prodaje se i kompresorska stanica čije je početna cijena pet hiljada EUR, kao i staro željezo i elektromotori.

Sve kompanije i preduzeća koja uplate depozit od pet odsto mogu učetvovati na licitaciji. Za kupca će biti proglašen ponuđač koji ponudi najbolju cijenu.

Imovina se prodaje u viđenom stanju, a svi zainteresovani mogu je razgledati svakog radnog dana od devet do 14 sati.

Stečaj je u Vunku drugi put uveden krajem januara 2008. godine, zbog duga od oko 3,8 miliona eura Ministarstvu finansija, na ime garancije koju je Vlada dala Svjetskoj banci.

U Vunku, nekada jednom od najvećih tekstilnih kombinata u bivšoj SFRJ, stečaj je prvi put uveden 1992. godine i trajao je do 1996. godine.

U fabrici je u trenutku uvođenja prvog stečaja radilo više od 2,5 hiljade radnika, a njegova imovina je procjenjivana na 2,5 miliona njemačkih maraka.

Vunko je 1982. i 1983. godine proizvodio mjesečno skoro 200 hiljada metara vunene tkanine, a 50 odsto proizvodnje se izvozilo.

Bonus video: