Đukanović: Amerikanci pominju moju sestru, ali to je glupost

Gorim od nestrpljenja da američka agencije pošalje informacija koje je tražilo državno tužilaštvo. Gorim od nestrpljenja jer ćemo se slatko ismijati tome, rekao je šef DPS-a
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 21:39h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović rekao je da se u tužbi američkih finansijskih vlasti o navodnoj korupciji prilikom privatizacije Crnogorskog telekoma vjerovatno misli na njegovu sestru, advokaticu Anu Kolarević, kada se govori o "sestri jednog visokog zvaničnika".

„U pitanju je jedna notorna glupost. Može vas ovakva ocjena začuditi, zato što smo mi u Crnoj Gori naučili da gluposti postoje samo kod nas. Ne... gluposti postoje i izvan Crne Gore i sa ove i one strane okeana“, rekao je Đukanović RTCG.

„Gorim od nestrpljenja da američka agencija pošalje informacije koje je tražilo državno tužilaštvo. Gorim od nestrpljenja jer ćemo se slatko ismijati tome.“

"Advokata po definiciji ne možete podmititi, advokat je neko ko vam nudi svoje usluge koje ćete da platite ili odaberete jeftinijeg"

„Naš problem je što imamo javnost takvu kakvu imamo i što imamo kreatore te javnosti koji svaku lošu informaciju o vlasti, a posebno o DPS-u i meni, pokušavaju da predstave kao gotovu činjenicu i gotov kriminal“, rekao je.

Zar bih se prodao za 200.000 eura?!

Đukanović je kazao da se u tužbi pominju 4 ugovora koje je „navodno Crnogorski telekom i Mađar telekom fiktivno potpisao da bi preko tih ugovora obezbijedio 7,35 miliona eura za korupciju visokih državnih zvaničnika u Crnoj Gori.

"U tom kontekstu se pominje i Ana Kolarević. Sad ja pitam sljedeće - ako neko kao Mađar telekom ponudi 20 miliona više na tenderu, koja je potreba da nekoga korumpira? Mađar telekom je ponudio 114 miliona, a drugorangirani Slovenački telekom 93 miliona".

Đukanović je rekao i da je Ana Kolarević u tom privatizacionom procesu bila zastupnik Slovenačkog telekoma koji je izgubio na tenderu.

„Treće, advokata po definiciji ne možete podmititi, advokat je neko ko vam nudi svoje usluge koje ćete da platite ili odaberete jeftinijeg“.

Đukanović je rekao da njega protivnici nazivaju milijarderom, što nije tačno.

"Ako pretpostavljate da je Ana Kolarević poslužila kao most da se podmiti predsjednik Vlade Milo Đukanović, sa ugovorom od 200.000 eura, dozvolite da se našalimo, čovjek kojeg ti isti ljudi u Crnoj Gori kvalifikuju kao jako moćnog, bogatoga, samo pitanje da li u 100 miliona ili milijardi - kamo sreće da je tako, a nije tako – da li mislite da bih ja svoju reputaciju stavio na doboš za 200.000 eura?“

Đukanović je rekao da je Mađar telekom potpisao "postprivatizacioni ugovor" u kome angažuje kancelariju Ane Kolarević i kancelariju Nikole Martinovića da im obave određene poslove u racionilazaciji radne snage i da je tu plaćeno 200.000 eura.

Galerija

Bonus video: