Mekić: Vanju Ćalović je zaboljelo što se sjever probudio

Mekić ocjenjuje da MANS-u ne odgovara nijedna druga NVO u Crnoj Gori te da je Ćalović “zaljubljena u sebe i svoju organizaciju”
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2012. 08:43h

Član Organizacionog odbora građanskih protesta u Bijelom Polju i predstavnik nevladine organizacije (NVO) Euromost Almer Mekić odbacio je tvrdnje iz MANS-ovog saopštenja u kojem se kaže da je odgovoran za teško stanje u više kompanija u tom gradu.

Mekić je u odgovoru MANS-u kazao da ne želi da komentariše navode čelnice te organizacije Vanje Ćalović “za koje su svi na sjeveru Crne Gore kriminalci i lopovi”.

"Ponavljam, mi predstavljamo nevladine organizacije, čiji je cilj ukazivanje na probleme i pomoć građanima ove države, kao i državi, da rješavamo sve probleme sa kojima se susreću. Mi ne treba da budemo ničiji lideri a što pojedinci pokušavaju da iskoriste preko svojih organizacija", stoji u saopštenju Mekića.

On tvrdi da je MANS napadajući njega, napao i ostale članove Organizacionog odbora, koji su sa njim “rame uz rame”.

"Problem, ne samo Vanje Ćalović već i mnogih političara i ljudi iz vlasti iz Podgorice je to što nas na sjeveru smatraju građanima četvrtog reda, kriminalcima i lopovima, kao da mi nijesmo sposobni da se organizujemo bez njih", ocijenio je Mekić.

Mekić: MANS-u ne odgovara niko

On, kako kaže, razumije da je Ćalović i mnoge druge pojedince u Podgorici zaboljelo što se sjever probudio, jer gube vlast u Podgorici, jer ne mogu više da se pitaju sa sjeverom.

"Jer građanima sa sjevera Crne Gore je bilo dosta dvadeset godina laži i prevara koje su dolazile iz Podgorice. I njoj i svima poručujem da je građanima na sjeveru Crne Gore dosta i da neće dozvoliti da ih više niko ugnjetava, pljačka, naziva kriminalcima i lopovima i uzima ono što im pripada", poručio je Mekić.

On tvrdi da Ćalović nije dobro indformisana, jer “cijelo Bijelo Polje zna da je Almer Mekić jedan od radnika koji se čitav život borio za svoj grad i svoju porodicu, koji je radio u hotelu Bijela rada, ali kao radnik, na šta je ponosan”.

"Almer Mekić sada radi dvije godine u Kompaniji “EkoMeduza”' takođe kao radnik, koji plaća članarinu sindikatima, čiju su suprugu prije dva mjeseca poslije dva mjeseca rada otpustili iz hipermarketa “Voli” u Bijelom Polju gdje je radila kao trgovac, zato što je stala na stranu radnika zbog maltretiranja, i čija porodica preživljajava sa troje djece, kao i ostale na sjeveru Crne Gore", navodi se u Mekićevom saopštenju.

Mekić ocjenjuje da MANS-u ne odgovara nijedna druga NVO u Crnoj Gori te da je Ćalović “zaljubljena u sebe i svoju organizaciju”.

"To su nam ovih dana pripreme organizovanja protesta potvrdili sve nevladine organizacije iz Podgorice od kojih dobijamo pomoć. Sve NVO u Crnoj Gori treba da su na istom putu, da uvedemo našu državu Crnu Goru u Evropu, a ne da se predstavljamo kao nečiji lideri, radi svojih interesa ili interesa pojedinaca iz vlasti koji stoje iza Vanje Ćalović. Živi bili pa vidjeli", poručio je Mekić u saopštenju.

Organizatori vjeruju Mekiću

Organizacioni odbor protesta nezadovoljnih radnika i građana u Bijelom Polju na sastanku je dao “jedinstvenu podršku” svom članu Almeru Mekiću, za kojeg Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) tvrdi da nema dobre namjere te da je povezan sa pojedincima koji su oštetili više kompanija na sjeveru Crne Gore.

"Dali smo punu podršku gospodinu Mekiću nakon prozivki koje je MANS iznio preko medija. Jedinstvo je sačuvano, idemo dalje, ništa nas ne može poremetiti", poručio je član Odbora Vukoman Simović.

Galerija

Bonus video: