Mekić u vezi sa Šarićevim ortacima

Oni svoje tvrdnje potkrepljuju činjenicom da je Mekić potpredsjednik Odbora direktora TUP Brskovo u stečaju, vlasnik hotela “Bijela rada”...
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 09:28h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je javno podržala sve građane i radnike koji su “iskreno ušli u organizaciju protesta” koji će danas biti održan u Bijelom Polju, ali upozoravaju da “je licemjerno da čovjek čiji kontroverzni poslovni partneri su uništili brojne firme na sjeveru, sada da štiti prava radnika i plašimo se da nema dobre namjere”, navodeći da je riječ o članu Organizacionog odbora i predstavnika NVO Euromost Almeru Mekiću.

"Vjerujemo da većina ljudi koji organizuju ove proteste zaista jeste posvećena rješavanju problema. Isto tako smo uvjereni da neki pojedinci pokušavaju da stvaraju nove podjele, sada kada je većina građana shvatila da bez obzira na političke, nacionalne i vjerske razlike svi moramo da plaćamo troškove ugradnji i cijenu bogaćenja pojedinaca ", stoji u saopštenju MANS-a.

Oni svoje tvrdnje potkrepljuju činjenicom da je Mekić potpredsjednik Odbora direktora TUP Brskovo u stečaju, vlasnik hotela “Bijela rada”, zajedno sa Suadom Pilicom koji je bio član Upravnog odbora AD Lenke, čije radnice i danas štrajkuju.

Klinki da uvećaš grafik

"Pored Pilice, Mekićev kolega u Upravnom odboru je Velibor Kljajević čije rezultate radnici sjevera dobro znaju. Ne treba zanemariti i činjenicu da je Mekić bio formalni vlasnik i direktor bjelopoljske televizije San, a i njegova firma je bila osnivač kompanije koja je zatim osnovala tu televiziju.

U međuvremenu, kontrolu nad kompanijom koja je vlasnik televizije je i formalno preuzela kompanija povezana sa Denisom Durovićem zvanom Hela", navode iz MANS-a.

Durovićevo ime, kako se dodaje, dospjelo je u žižu javnosti kada je policija u Bijelom Polju izvršila pretragu njegovih objekata, nakon što su dobili dojavu da se kod njega krije Darko Šarić. Sumnjalo se da se Šarić krije u Bijelom Polju, u hotelu "Bijela rada", za koji su mediji navodili da je u Durovićevom vlasništvu, a čiji predsjednik Odbora direktora je sam Mekić.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: