Simonović i Đurović su bili u SDP-u, ali ne i protiv prodaje KAP-a

Članovi komisije su bili i Branimir Gvozdenović, Miroslav Ivanišević, Darko Uskoković...
0 komentar(a)
KAP, Foto: Vesko Belojević
KAP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.03.2012. 16:11h

Članovi Tenderske komisije za privatizaciju Kombinata aluminijuma (KAP) bili su Dušan Simonović, a kasnije Ljubomir Đurović, obojica članovi Socijaldemokratske partije, i oni se nikad nijesu izjasnili protiv prodaje te fabrike, saopšteno je iz ministarstva ekonomije.

Na osnovu uvida u dokumentaciju Tenderske komisije za privatizaciju KAP-a, Elektroprivrede, Rudnika boksita Nikšić i Rudnika uglja Pljevlja, agenciji Mina-business saopšteno da je nakon ostavke Simonovića, Savjet za privatizaciju za člana Komisije imenovao Đurovića, koji je tada bio potpredsjednik Opštine Danilovgrad u ime SDP-a.

Tenderska komisija za privatizaciju KAP-a, EPCG, Rudnika boksita i Rudnika uglja formirana je 23. oktobra 2003. godine

"Uvidom u zapisnike sa sjednica Tenderske komisije može se utvrditi da se ni Simonović u mandatu od 23. novembra 2003. do 30. jula 2004, kao ni kasnije Đurović, nikada nijesu izjasnili protiv privatizacije KAP-a", navodi se u reagovanju na izjavu lidera SDP-a Ranka Krivokapića da je neistinito saopštenje u vezi sa učešćem SDP-a u privatizaciji KAP-a.

Đurović se, kako je objašnjeno, kasnije u zapisnicima sa 66. i 67. sjednice, izjasnio da je protiv prodaje TE Pljevlja i oko 31 odsto akcijskog kapitala Rudnika uglja jer je, kako je tada pojasnio, partija čiji je član, protiv te privatizacije.

Tenderska komisija za privatizaciju KAP-a, EPCG, Rudnika boksita i Rudnika uglja formirana je 23. oktobra 2003. godine.

Članovi Tenderske komisije osim Simonovića i Đurovića, bili su i potpredsjednik Vlade Branimir Gvozdenović, ministar finansija Miroslav Ivanišević koji je bio i predsjednik Komisije. U Komisiji su bili i tadašnji ministar ekonomije Darko Uskoković, zatim Slobodan Krivokapić iz Saveza sindikata, Asim Telaćević iz Fonda za razvoj, Vladimir Vukmirović iz Privredne komore, Veselin Vukotić iz Instituta za strateške studije i prognoze i kao predstavnik Ekonomskog fakulteta, i Branko Vujović iz Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja.

Tenderska komisija za privatizaciju KAP-a, EPCG, Rudnika boksita Nikšić i Rudnika uglja Pljevlja održala je 70 sjednica.