Odbijen Brkovićev zahtjev za izuzeće sudije Anđelića

Stečajni sudija će moći odmah da nastavi sa pisanjem rješenja o uvođenju stečaja u kompaniji Vektra i vrlo brzo ga uruči strankama
72 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.03.2012. 09:12h

Predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević odbio je zahtjev advokata firme Vektra Montenegro DOO za izuzećem sudije Miodraga Anđelića koji je prošle sedmice donio odluku o pokretanju stečajnog postupka u privatnoj kompaniji biznismena Dragana Brkovića, potvrđeno je "Vijestima" u ovoj instituciji.

Stečajni sudija tako će moći odmah da nastavi sa pisanjem rješenja o uvođenju stečaja u kompaniji Vektra i vrlo brzo ga uruči strankama.

Sudija Anđelić u ponedjeljak nije podijelio strankama kucano rješenje o uvođenju stečaja u Vektri Montenegro DOO, kako je to prethodno najavio, zbog zahtjeva za njegovo izuzeće.

Advokatska kancelarija Saše Vujačića, koja zastupa Vektru Montenegro, prema riječima sudije Anđelića, sumnjala je u njegovu nepristrasnost i sumnjičila ga za nezakonito i neprofesionalno ponašanje.

Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka zbog nevraćenog kredita od 20,9 miliona eura tražili su, još krajem prošle godine, OTP faktoring i Crnogorska komercijalna banka.

Mađarska OTP banka i njena kćerka kompanija CKB banka u Crnoj Gori podnijele su posredstvom OTP faktoringa, bjelopoljskom i podgoričkom Privrednom sudu, šest zahtjeva za pokretanje stečajnih postupaka u firmama biznismena Dragana Brkovića, od kojih zbog nevraćenih kredita potražuju ukupno oko 100 miliona eura sa obračunatim kamatama.

Iz Vektre su posljednjih nekoliko mjeseci osporavali pravo OTP banci da podnese ovakav zahtjev i isticali da su u toku navodno pregovori sa tom bankom kojim će biti izbjegnut sudski epilog.

Bonus video: