Otvorena parlamentarna istraga za korupciju u Telekomu

Konjević je kazao da će SDP podržati predlog za kontrolno saslušanje, ali ne iz motiva koje su saopštile poslanici iz opozicije već iz principa
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2012. 15:29h

U Skupštini je zahvaljujući glasovima Socijaldemokratske partije, izglasan predlog opozicije o otvaranju parlamentarne istrage u aferi Telekom i formiranje Anketnog odbora.

Za otvaranje istrage glasao je 41 poslanik, dva su bila uzdržana, a 37 protiv.

Nakon ovoga slijedi rasprava o izboru predsjednika i članova Anketnog odbora.

Poslanici opozicionih stranaka nedavno su potpisali predlog odluke i inicijative za otvaranje parlamentarne istrage u Skupštini i formiranje Anketnog odbora koji bi se bavio aferom Telekom.

SDP podržao

Socijaldemokratska partija (SDP) podržaće predlog opozicije za otvaranje parlamentarne istrage vezane za aferu Telekom, saopštio je poslanik Raško Konjević. On je kazao da će SDP podržati predlog za kontrolno saslušanje, ali ne iz motiva koje su saopštile poslanici iz opozicije već iz principa.

“Mislimo da parlament koristeći svoju ustavnu i i poslovničku mogućnost ne treba da štiti nikoga”, poručio je Konjević. On je dodao da je u interesu SDP-a da ne vrše politizaciju procesa parlamentarne istrage.“Bez obzira što ćemo glasati da se otvori parlamentarna istraga nećemo dozvoliti politizaciju i pravljenje predstave”, rekao je Konjević. On je objasnio da je institut parlamentarne istrage poslovnički institut i jedan od modela i načina kontrole izvršne vlasti.

Galerija

Bonus video: