Nikpek se prodaje za 1,16 miliona eura

Na prošlom javnom nadmetanju za prodaju imovine Nikpeka, za koji su se ponude mogle dostavljati do 8. novembra, pristigla je ponuda za kupovinu dva auta u iznosu od 7,6 hiljada eura
105 pregleda 0 komentar(a)
Nikpek, Foto: Svetlana Mandić
Nikpek, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.02.2012. 11:33h

Stečajna uprava nikšićke gradske pekare Nikpek raspisala je novi oglas za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od ukupno 1,16 miliona eura.

Zainteresovani ponude mogu da dostave do 23. marta.

Na prodaju su nepokretnosti Nikpeka, odnosno zemljište i objekti, proizvodna i kancelarijska i proizvodno-trgovačka oprema, kao i vozila.

5,3 hiljade kvadratnih metara

Od uvođenja stečaja potraživanja od Nikpeka su prijavila 83 povjerioca sa više od 1,9 miliona eura

„Imovinu Nikpeka koja je ponuđena na prodaju čine nepokretnosti i oprema specijalizovana za proizvodnju hljeba i peciva, kao i za njihovu distribuciju i prodaju“, objašnjeno je u pozivu za dostavljanje ponuda.

Zainteresovanim kupcima ponuđeno je zemljište površine 5,3 hiljade kvadratnih metara, poslovni prostori u privredi i pomoćne zgrade. Proizvodna i kancelarijska oprema Nikpeka se, kako je saopšteno, nalazi u proizvodnom kompleksu preduzeća, a proizvodno-trgovačka u maloprodajnim objektima.

Zainteresovanim kupcima su na prodaju ponuđena i vozila, uglavnom specijalizovana za distribuciju pekarskih proizvoda.

Radnici štrajkovali glađu

Pravo učešća imaju građani i preduzeća koji uplate depozit od pet odsto početne cijene imovine za koju dostavljaju ponudu. Ponude se dostavljaju Privrednom sudu u Podgorici do 23. marta do 11 sati, nakon čega će biti otvorene.

Na prošlom javnom nadmetanju za prodaju imovine Nikpeka, za koji su se ponude mogle dostavljati do 8. novembra, pristigla je ponuda za kupovinu dva auta u iznosu od 7,6 hiljada eura.

Vlasnik Gradske pekare donedavno je bio Milisav Ćipranić iz Nikšića

Štrajk je zamrznut nakon obećanja ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Tarzana Miloševića, da će se pronaći rješenje za situaciju u tom preduzeću.

83 povjerioca

U Nikpeku je, prije uvođenja stečaja, bilo zaposleno 90 radnika, od kojih 50 na određeno, dok potraživanja od pekare ima 117 zaposlenih, jer su neki radili „na crno“. Radnicima se ukupno duguje 310 hiljada eura za zaostale plate, koje su trebalo da se obezbijede iz stečajne mase.

Trebalo je i da se omogući penzionisanje oko 15 radnika, koji imaju od 38 do 40 godina staža, a preostali uposle, jer je bilo naznaka za ulazak novih potencijalnih kupaca.

Vlasnik Gradske pekare donedavno je bio Milisav Ćipranić iz Nikšića, koji je se za prodaju 86 odsto kapitala odlučio jer je to ocijenio najboljim rješenjem za firmu, koja duguje oko 700 hiljada eura, a potražuje 450 hiljada eura.

Od uvođenja stečaja potraživanja od Nikpeka su prijavila 83 povjerioca sa više od 1,9 miliona eura, među kojima sa najvišim iznosom NLB Montenegro banka.

Bonus video: