Oglas o prodaji Željezare u utorak

Proizvodnja u Željezari obavlja se na minimumu, kako bi se održala postrojenja i oprema, zbog poštovanja mjera štednje električne energije
64 pregleda 0 komentar(a)
zeljezara, Foto: Arhiva Vijesti
zeljezara, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.02.2012. 16:34h

Novi oglas o prodaji nikšićke Željezare trebalo bi da bude raspisan u utorak, a dan ranije utvrđena visina cijene i način prodaje, saopštio je stečajni upravnik Veselin Perišić.

On je rekao da će oglas biti raspisan bez obzira da li će se povjerioci do tada izjasniti o uslovima prodaje.

"Postupak je hitan i iz više razloga moramo što prije raspisati drugi po redu oglas za prodaju fabrike. Strpljivo smo čekali na izjašnjavanje povjerilaca, zbog čijeg kašnjenja ove sedmice, nijesmo ni raspisali oglas, iako smo najavili", obrazložio je Perišić.

Prema njegovim riječima, trebalo je da se povjerioci izjasne o predlogu da ovog puta cijena ne može biti manja od 15 miliona eura i da se fabrika prodaje nadmetanjem na javnoj licitaciji, umjesto putem sakupljanja pisanih ponuda.

"Na prvom tenderu cijena je bila 30 miliona eura, za koji je bivši vlasnik kompanija Montenegro spešlti stils (MNSS) saopštio da je previsoka, a sada odbija da se izjasni, dok je Rekupero protiv“, kazao je Perišić.

Kako je objasnio, neophodno je usaglasiti realnu i prihvatljivu cijenu i zbog toga je veoma bitno čuti i mišljenje potencijalnih kupaca, prije nego što sa stečajnim sudijom precizira sve detalje oglasa.

"Primijenićemo najbrži mogući način za dovođenje kupaca u Željezaru i iskoristiti varijantu ponude cjelokupne imovine stečajnog dužnika", istakao je Perišić.

Prema njegovim riječima, problemi su ogromni i svima je u interesu što prije naći kupca, jer je kompanija Neksan, koja proizvodnju u Željezari organizuje od 15. maja na izmaku snaga.

Proizvodnja u Željezari obavlja se na minimumu, kako bi se održala postrojenja i oprema, zbog poštovanja mjera štednje električne energije.

U Odboru povjerilaca Željezare su firma Rekupero, predstavnici države, Poreske uprave, radnici i bivši vlasnik kompanija Montenegro spešlti stils.

Bonus video: