Vujanović podržao radnike KAP-a

Po završetku zbora predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić zatražio je od predsjednika države da se uključi u rješavanje problema
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 14:46h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović podržao je radnike Kombinata aluminijuma (KAP) i izrazio želju da se s njima sretne.

Po završetku zbora predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić zatražio je od predsjednika države da se uključi u rješavanje problema i da se predstavnici radnika tim povom sastanu sa njim.

Siguran sam da Vam je poznato da je upravo zahvaljući ovom ambasadoru obezbijeđena značajna finansijska i ekspertska – menadžerska pomoć KAP-u.

Predsjednik države, inače, u vanrednom stanju jedina je institucija u Crnoj Gori koja može tražiti od Skupštine da hitno raspravlja o KAP-u prije 28. februara, kada je zakazana sjednica.

"Kao predsjednik Vlade veoma sam se bavio problemima KAP-a i imao zadovoljstvo da ovakav stav argumenetovano dobijem i od brojnih eksperata, među njima i uglednih međunarodnih, od kojih posebno uvažavam ambasadra Ričarda Sklara, bivšeg američkog predstavnika u Paktu stabilnosti Jugoistočne Evrope. Siguran sam da Vam je poznato da je upravo zahvaljući ovom ambasadoru obezbijeđena značajna finansijska i ekspertska – menadžerska pomoć KAP-u. Svi koji znaju vrijednost aluminijumske industrije i KAP-a za našu ekonomiju znaju da bi zaustavljanje proizvodnje u KAP-u bila nemjerljiva ekonomska i ukupna šteta Crne Gore", istakao je predsjednik Vujanović u odgovoru u koji su “Vijesti” imale uvid.

Vujanović je dodao da “posebno sada kada je broj radnika primjeren učešću radne snage u cijeni proizvoda, smatra da treba učiniti sve da se Kombinat sačuva i napravi prostor za razvoj njegovih prerađivačkih kapaciteta i obezbijedi maksimalno korišćenje pogodnosti koje Crna Gora ima za razvoj aluminijumske industrije (ruda, željeznica, luka Bar i dr.)”.

Spreman sam, naravno, i da se sretnem sa Vama i ako smatram da su moji stavovi, koje i ovom pismu dajem, jasna podrška vašim naporima.

On je istakao da je “ovakav stav saopštio i predsjedniku Vlade Igoru Lukšiću i ministru ekonomije Vladimiru Kavariću”.

"Iz odluka Vlade, uključujući i poslednju, vjerujem da prepoznajete njihovu spremnost da sačuvaju aluminijumsku industriju u Crnoj Gori i sve one koji u cjelini ili značajno zavise od nje. Spreman sam, naravno, i da se sretnem sa Vama i ako smatram da su moji stavovi, koje i ovom pismu dajem, jasna podrška vašim naporima. Procjenjujem da je korisnije da u nekoj kasnijoj fazi organizujem sastanak, a do tada ću i u komunikaciji sa Vladom i sa javnošću ponavljati stavove koje sam u ovom pismu, a i u brojnijim javnim prilikama saopštio", kaže se na kraju pisma predsjednika Vujanovića.

Galerija

Bonus video: