Aluminijum ne može preko kapije

"Dozvolićemo odvoženje aluminijuma iz kruga fabrike kad nam bude uplaćena zarada", rekao je lider Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 13:18h

Radnici KAP-a odustali su od protjerivanja ruskog menadžmenta iz kompanije, ali su jutros u 8.15 časova blokirali bilo kakav odvoz alumijijuma iz kruga fabrike.

Lider Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić saopštio je da ovim potezom žele da spriječe ruski menadžment da im radnici budu alibi za eventualni odlazak iz kompanije ili gašenje KAP-a.

"Dozvolićemo odvoženje aluminijuma iz kruga fabrike kad nam bude uplaćena zarada", rekao je Krivokapić.

Jurij Moisejev

Izvršni direktor KAP-a Jurij Moisejev ušao je u krug fabrike po završetku radničkog zbora oko 8.25 časova i pošao prema upravnoj zgradi među radnike koji su se razilazili.

Radnici KAP-a pobunili su se u srijedu protiv menadžmenta zato što im nije uplaćena januarska zarada.

Iz menadžemnta su prethopdno najavili da zarada ne može biti uplaćena prije kraja mjeseca.

U interesu radnika da omoguće izvoz

Radnici KAP-a trebalo bi da omoguće izvoz iz kompanije, jer im se u suprotnom ne mogu isplatiti zarade, smatra predstavnik Vlade u Odboru direktora fabrike, Nebojša Dožić.

On je kazao da će tokom dana pokušati da ubijedi radnike da omoguće odvoz aluminijuma iz kompanije.

"To samo može još više da poveća probleme u kompaniji. Potpuno razumijem zahtjeve radnika, ali pokušaću da im objasnim da su takvi postupci suprotno njihovim interesima. Jer, ukoliko nema odvoza metala – nema prodaje, nema para na računu i nemoguće je dati plate", rekao je Dožić Radiju Vijesti.

On je dodao da ga je direktor KAP-a Jurij Moisejev obavijestio kako para na računu ima toliko da se kupi nova količina glinice, neophodna za proizvodnju.

"Ukoliko se otpremi metal, pristigle pare sa računa bi se otpremile na plate", kazao je Dožić.

Moisejev mu je rekao i da određena količina glinice čeka na pruzi Beograd-Bar, ali pošto je neprohodna potrebno je dopremiti novu količinu kako bi fabrika radila.

Dožić je kazao da će pokušati da ubijedi radnike da mora biti obezbijeđen normalan rad fabrike, a dugoročnije rješenje očekuje se nakon sjednice Skupštine na kojoj će se raspravljati o KAP-u.

"U toku dana pokušaću da razgovaram sa radnicima. Prema mojim saznanjima proizvodnja se obavlja nesmetano, ruski menadžment radi svoj posao, sve teče normalno, osim sto su radnici blokirali odvoz metala", kazao je Dožić.

On je podsjetio da zaustavljanje odvoza aluminijuma nije u interesu radnika i da samo povećava probleme u KAP-u.

Galerija

Bonus video: