Brajović ipak neće komandovati

DPS podnio amandmane na Zakon u MUP-u kojima obezbjeđuju autonomiju direktora Uprave policije Božidara Vuksanovića u odnosu na ministra
0 komentar(a)
Brajović, Lukšić, Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Brajović, Lukšić, Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2012. 09:06h

Demokratska partija socijalista (DPS) zahtijeva da direktor Uprave policije samostalno odlučuje o zapošljavanju i raspoređivanju službenika u toj državnoj upravi, a ne da o tome zadnju riječ daje ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović (SDP).

To je predviđeno jednim od amandmana poslaničkog kluba DPS-a na Zakon o unutrašnjim poslovima, a motiv za naknadnu izmjenu predloga zakona o MUP-u, koji je usvojila Vlada, je da se obezbijedi značajna autonomija doskorašnjeg funkcionera DPS-a Božidara Vuksanovića, koji je u decembru preuzeo policiju.

Predlogom zakona je predviđeno da se novi službenici zapošljavaju bez javnog oglasa. Predlogom zakona koji je dostavila Vlada predviđeno je da se radna mjesta utvrđuju aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ministarstva, što amandman DPS-a potpuno ruši.

Time se direktoru policije praktično daju odriješene ruke u upravljanju policijskim kadrovima i imenovanju šefova centara bezbjednosti po Crnoj Gori za šta mu neće biti potrebna konsultacija sa ministrom.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: