Berane: Namirnice dobilo 360 udaljenih porodica

Iz beranskog štaba za vanredne situacije su saopštili da je jutros iz lokalne bolnice u Podgoricu helikopterom prebačeno bolesno dijete
59 pregleda 0 komentar(a)
Berane, snijeg, Foto: Rabrenović
Berane, snijeg, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 15.02.2012. 14:20h

Više od dvije hiljade stanovnika Berana obratilo se prethodnih dana za pomoć opštinskom štabu za vanredne situacije, a osnovne životne namirnice je dobilo 360 porodica.

Iz beranskog štaba za vanredne situacije su saopštili da je jutros iz lokalne bolnice u Podgoricu helikopterom prebačeno bolesno dijete, a u toku dana je isporučena pomoć u ljekovima i hrani za oko 15 porodica u Orahovu, Bastasima i Zagradu, do kojih putevi danima nijesu prohodni.

„Na dopremanju pomoći ugroženom stanovništvu na području beranske opštine danas je angažovana specijalna helikopterska jedinica Ministarstava unutrašnjih poslova“, pojasnili su iz štaba.

Građani zovu

Prema njihovim riječima, nadležne službe ulažu velike napore kako bi mehanizacija stigla do svih krajeva na teritoriji opštine, tako da su i danas svi snjegočistači na terenu.

Kako su naveli, posredstvom Centra za socijalni rad je obezbijeđena jednokratna pomoć u osnovnim životnim namirnicama za 360 porodica, dok Crveni krst vrši raspodjelu pomoći za ugrožene na seoskom području.

„Minulih dana timu za upravljanje u vanrednim situacijama u Beranama, za različite vidove pomoći, obratilo se preko dvije hiljade stanovnika“, dodaje se u saopštenju.

Iz beranskog štaba su pozvali građane da se uključe u uklanjanje snijega i ledenica sa krovova, da očiste snijeg ispred ulaza i pomognu starim i bolesnim osobama u tim aktivnostima.

Bez automobila

Oni su apelovali na građane da ne koriste vozila bez velike potrebe, kako bi se mehanizaciji omogućilo lakše čišćenje ulica i puteva

„Obavještavo građane da se na benzinskim pumpama ne može točiti dizel-gorivo jer se ono čuva za mehanizaciju koja radi na rasčišćavanju puteva i za vozila koja su od opšteg interesa za funkcionisanje u vanrednim okolnostima“, naveli su u saopštenju.

Kako su objasnili, zabrana će prestati da važi kada budu dopremljenje nove količine nafte iz Podgorice.

Podsjećaju da su u opštinskom štabu za upravljanje u vanrednim situacijama organizovana dvadesetčetvoročasovna dežurstva.

Kako se navodi, svi koji se na terenu suočavaju sa teškoćama izazvanim sniježnim padavinama problem mogu prijaviti na brojeve telefona 051-231-973 i 067-247-497

Bonus video: