Vlada pomogla sa 160 tona dizela

Iz Vladinog biroa saopšteno da će neophodno gorivo raspodijeliti u toku dana u saradnji sa Jugopetrolom i lokalnim samoupravama
0 komentar(a)
Gorivo crveni dizel boca, Foto: Savo Prelević
Gorivo crveni dizel boca, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.02.2012. 15:23h

Vlada je odlučila da da u cilju prevazilaženja teške situacije izazvane vanrednim meteorološkim uslovima i obilnim snježnim padavinama pomogne ugrožena područja neophodnim gorivom u visini od 160 tona dizela.

Iz Vladinog biroa saopšteno da će neophodno gorivo raspodijeliti u toku dana u saradnji sa Jugopetrolom i lokalnim samoupravama.

"Opštine i drugi subjekti čine napore na čišćenju i probijanju zavijanih puteva kao i na otvaranju seoskih područja i uklanjanju sniježnih nanosa. Na osnovu zahtjeva iz lokalnih samouprava za pomoć u gorivu i za angažovanje mehanizacije, za raščišćavanje neprohodnih putnih pravaca Vlada je odlučila da se pomoć u neophodnom gorivu uputi prema sljedećem planu opštinama Nikšić, Pljevlja, Bijelo Polje i Berane po 15 tona goriva, opštinama Plav, Rožaje, Žabljak, Mojkovac, Andrijevica, Kolašin, Prijestonici Cetinje, Šavnik, Plužine i Danilovgrad po 10 tona goriva", kazali su u Vladinom birou.

Bonus video: