KAP: Snašli se za glinicu do srijede

Veliki problem juče je bio dolazak radnika druge smjene u KAP-u, tako da su iz menadžmenta posredstvom elektronskih medija morali pozivati ljude da taksijem dođu
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2012. 01:28h

Kombinat aluminijuma uspio je da sakupi dovoljno glinice kako bi održao proizvodnju do srijede, a očekuju da će do tada stići zavijani voz sa sirovinom kod Kolašina, a naručen je i dolazak broda u Luku Bar.

Krizni štab juče je morao biti formiran jer je stanje na zalihama u KAP-u juče ujutro pokazivalo da glinice ima samo za jednu seriju proizvodnje tokom utorka, a za drugu seriju samo do podneva istog dana. Voz sa glinicom iz fabrike Birač kod Zvornika, od subote ujutru je blokiran kod Kolašina.

Predstavnik države u bordu KAP-a Nebojša Dožić, potvrdio je “Vijestima” da su se izvršni direktor Jurij Moisejev i svi odgovorni menadžeri nakon jučerašnjeg sastanka pomogli da se od sekundarne glinice po pogonima prikupe neophodne količine za nesmetanu proizvodnju do srijede.

"Postoji mogućnost da vrlo brzo dopremimo jedan brod sa glinicom u Luku Bar. Nadam se, takođe, da će do srijede biti dovoljno vremena da se dopremi glinica vozom od Kolašina do Podgorice. Optimista sam", saopštio je sinoć Dožić “Vijestima”.

Inače, KAP je juče odmah realizovao naredbu premijera Igora Lukšića i u vanrednom stanju, zbog elementarnih nepogoda u Crnoj Gori smanjio potrošnju električne energije za 20 odsto.

Veliki problem juče je bio dolazak radnika druge smjene u KAP-u, tako da su iz menadžmenta posredstvom elektronskih medija morali pozivati ljude da taksijem dođu na posao, a da će im taj dodatni trošak biti plaćen. Dio radnika prve smjene ostao je i nakon radnog vremena, do dolaska zamjene.

Željezara koristi samo deset odsto struje

Nikšićka Željezara je ispunila preporuku Vlade o smanjenju potrošnje električne energije.

"Koristimo samo deset odsto u odnosu na ugovorenu energiju i to je onaj minimum ispod koga ne možemo. Radimo tek toliko da se ne može reći da smo prestali sa proizvodnjom.

Takođe je bitno napomenuti da radimo samo u periodu kada je jeftina energija – dakle noću i nedjeljom", kazao je stečajni upravnik Veselin Perišić.

Bonus video: