KAP neće dobiti nove subvencije za struju

U budućem periodu nama će biti prioritet da ako budu aktivirane garancije ili dođe do preuzimanja dugova da to bude urađeno na način da se što manje opterete poreski obveznici
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Boris Pejović
Igor Lukšić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2012. 15:21h

Kombinatu aluminijuma neće biti odobrene nove subvencije za električnu energiju, kazao je premijer Igor Lukšić, povodom teksta, da je ruski menadžment KAP-a najavio da će zatvoriti fabriku ukoliko Vlada ne produži subvencije za struju koje ističu u junu, kojeg je objavio “Dan”.

"Svi naši napori su do sada bili usmjereni na održavanju proizvodnje i očuvanju radnih mjesta. U budućem periodu nama će biti prioritet da ako budu aktivirane garancije ili dođe do preuzimanja dugova da to bude urađeno na način da se što manje opterete poreski obveznici. Sa druge strane, da se nađe mehanizam za zaštitu radnika. Definitivno kao opcija ne stoji da se ruskom partneru omoguće nove subvencije za električnu energiju", kazao je Lukšić.

Vlada je dala garancije za kredite KAP-a vrijedne 132 miliona eura, a ministar ekonomije Vladimir Kavarić je nedavno kazao da bi Vlada mogla da plati prvih 22 miliona eura za kredit Dojče banci.

Bonus video: