Zdravstveno stanje radnika Autoprevoznog sve gore

"Ne mogu nam ni od kuće donijeti da jedemo zbog snijega koji je napadao", rekao je predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović
0 komentar(a)
autoprevozno, Foto: Ivan Petrušić
autoprevozno, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 03.02.2012. 13:27h

Bivšim radnicima nišićkog Autoprevoznog preduzeća, koji od ponedjeljka ponovo danonoćno protestuju u prostorijama nikšićke Opštine i Saveza sindikata u Podgorici (SSCG), zdravstveno stanje je sve gore.

"Zdravstveno stanje je sve gore, smrzavamo se uz jednu peć, ne mogu nam ni od kuće donijeti da jedemo zbog snijega koji je napadao", rekao je predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović.

On je agenciji Mina-business kazao da im se niko od nadležnih nije obraćao iako su im generalni sekretar SSCG, Zoran Masoničić i predsjednik nikšićke Opštine, Nebojša Radojičić to obećali.

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća, njih 55, su ponovo počeli da protestuju, revoltirani odlaganjem najavljene Skupštine akcionara Tehnobaze, na kojoj je trebalo da se potvrdi odluka o dokapitalizaciji tog preduzeća

On je naveo da je još šest kolega dobilo rješenja za penzije sa kojima nijesu zadovoljni, jer je njihov iznos od 100 do 137 eura.

Prema riječima Đikanovića 19 radnika je predalo zahtjev za penzionisanje, a ranije je rješenje dobilo njih šest.

On je podsjetio da im je uoči novogodišnjih praznika Vlada obezbijedila pomoć od 20.000, a opština 10.000 eura.

Đikanović je rekao i da su radnici dobili po 500 eura i naveo da to nije ni trećina od njihovih potraživanja, koja u prosjeku iznose od 2.500 do 6.000 eura.

Prema njegovim riječima, desetak radnika nije dobilo tu pomoć, jer, kako im je objašnjeno, nije bilo dovoljno novca.

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća, njih 55, su ponovo počeli da protestuju, revoltirani odlaganjem najavljene Skupštine akcionara Tehnobaze, na kojoj je trebalo da se potvrdi odluka o dokapitalizaciji tog preduzeća.

Tehnobaza je preduzeća koje je nastalo tranformacijom Autoprevoznog.

Pitanje dokapitalizacije je prvo trebalo da se nađe na dnevnom redu nikšićkog parlamenta 26. januara.

Eventualna dokapitalizacija bi, kako je ranije objašnjeno, omogućila obezbjeđivanje novca za isplatu preostalog dijela otpremnina.

Radnici zahtijevaju isplatu 250 eura po godini staža na ime dijela otpremnina, koje u prosjeku iznose od 2.500 do 6.000 eura, koje je njihovih 35 kolega dobilo prije dvije godine.

Bonus video: