Renovira se hotel Žabljak, ulažu milion eura

Hotel «Žabljak» je u rangu dvije zvjezdice i raspolaže sa 66 kreveta. Nakon renoviranja, najavljuju, biće u rangu četiri zvjezdice
204 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2012. 14:26h

Hotel "Žabljak" je zatvoren za goste. Na obavještenju postavljenom na ulazu piše da su počele adaptacije, ali, prema onom što je «Vijestima» kazao izvršni direktor Vlado Kujundžić slijedi kompleksna rekonstrukcija vrijedna milion eura.

"Zamijeniće se krov, fasada i stolarija. Kompletan enterijer biće promijenjen, uradiće se nova kupatila, centralno grijanje i zamijeniti sve vrste instalacija. Planirano je da se radovi završe do sredine jula, rekao je Kujundžić.

Vlado Kujundžić kaže da će se po završetku renoviranja hotela «Žabljak» krenuti u renoviranje «Jezera».

Neće puno mijenjati spoljni izgled

Hotel «Žabljak» je u rangu dvije zvjezdice i raspolaže sa 66 kreveta. Nakon renoviranja, najavljuju, biće u rangu četiri zvjezdice. Izgledaće slično ovom, planinskog tipa sa kombinacijom rustičnih i modernih detalja.

"Raspolagaće sa četiri apartmana, osam dvokrevetnih i 17 jednokrevetnih soba sa francuskim ležajima. Imaće nacionalni restoran, multifunkcionalnu salu i uređen parking za goste hotel", rekao je.

Animacija: Kako bi trebalo da izgleda hotel

Sredinom maja 2004. godine preko svoje firme u Lihtenštajnu vlasnik Savo Kujundžić je, putem međunarodnog tendera, kupio hotele «Žabljak» i «Jezera», koji su predstavljali dio stečajne mase Ski centra «Durmitor».

Hotel "Jezera" još čeka

Za hotel «Žabljak» platio je 500.000 eura i obavezao se da u njegovo renoviranje uloži 1,2 miliona eura. Za «Jezera» u čijem sastavu je 17 rent-a vila platio je 1,5 milona eura uz obavezu da u roku od pet godina u njegovo renoviranje uloži 3,9 miliona eura.

Vlado Kujundžić kaže da će se po završetku renoviranja hotela «Žabljak» krenuti u renoviranje «Jezera». U njegovom preduzeću očekuju usvajanje izmjena i dopuna DUP-a Žabljak što im je interesantno zbog namjere proširenja hotela za bazen, velnes i spa sadržaje.

U međuvremenu «Jezera» su prestala da rade. Iz njega uklonjeno sve što se tamo nalazilo, čak i pregradni zidovi a nekadašnji ponos ne samo turističke privrede Žabljaka već nekoliko godina opasan je građevinskom ogradom i čeka na otpočinjanje radova. Rent-a vile su i dalje u funkciji prihvata gostiju.

Tokom 2004. godine Savo Kujundžić je kupio i nekoliko prodavnica i samoposluga Ski centra «Durmitor». Krajem te godine, putem javnog poziva, prodata mu je uspinjača Štuoc sa restoran-vidikovcem. U sklopu te transakcije pripala mu je i transportna uspinjača koja se pružala od hotela «Jezera» do podnožja Štuoca i blizu 40.000 kvadrata zemljišta. Sve to za 361.000 eura bez ugovorom predviđenih obaveza investiranja.

Galerija

Bonus video: