"Dakićevci" najavili miting za srijedu

Vukčević je saopštio da radnici traže rješenje, odnosno dijalog, ali i poručio da će, ukoliko do srijede ne bude konkretnog rješenja, provesti cijeli dan pred Vladom
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2012. 12:32h

Bivši radnici i povjerioci podgoričke fabrike „Radoje Dakić“ organizovaće u srijedu veliki miting ispred zgrade Vlade, ukoliko im do tada nadležni ne ponude kontretno rješenje njihovog problema.Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca, Milan Vukčević, saopštio je da radnici traže rješenje, odnosno dijalog, ali i poručio da će, ukoliko do srijede ne bude konkretnog rješenja, provesti cijeli dan pred Vladom.„Pozivam sve ljude dođu na protest. Država ima svoju adresu, a to su izvršna vlast i institucije“, kazao je Vukčević na protestu ispred Vlade i dodao da radnici ne žele da ometaju rad, već da pošalju poruku nadležnima.Bivši radnici i povjerioci podgoričke fabrike, prema njegovim riječima, očekuju i da im se obrati premijer Igor Lukšić. „Lukšiću, ili ćemo doći kod tebe ili ćeš doći kod nas“, poručio je Vukčević.

Šest godina otkad je 1,12 hiljada radnika otišlo iz fabrikeOn smatra da Lukšić ne bi trebalo da se bivšim radnicima i povjeriocima "Radoja Dakića" obraća preko medija i Fejsbuka, s obzirom na to da malo njih ima internet. Vukčević je podsjetio na ocjenu Lukšića da nije realno očekivati od Vlade isplati radnike "Radoja Dakić", jer bi to pogodilo fond zarada, i upitao šta je ono što povjerioci i bivši zaposleni traže ako nijesu zarade i socijalni program.

ukčević smatra da Lukšić ne bi trebalo da se bivšim radnicima i povjeriocima "Radoja Dakića" obraća preko medija i Fejsbuka

Radnici tri godine traže izvršeje sudskih presudaBivši radnici i povjerenici „Radoja Dakića" tri godine se okupljaju preko puta zgrade Vlade tražeći hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura. Glavnica duga iznosi oko 30 miliona eura, pripadajuće kamate koje je potvrdio Viši sud još sedam miliona eura, a pravo na isplatu ima 1,65 hiljada bivših radnika.

Radnicima je, pravosnažnim sudskim presudama dodijeljeno zemljište vrijedno oko 40 miliona eura. Kompanije Zetagradnje i "Čelebića" su 27. oktobra prošle godine odustale od kupovine 221 hiljada kvadratnih metara zemljišta “Radoja Dakića”, za koje su nudili 35,4 miliona eura.Konzorcijum šest crnogorskih firmi, kojeg čine Voli, Bemax, Novi Volvox, Kroling, Normal kompani /Company/ i Master inžinjering za to zemljište nudio je 27 miliona eura.

Galerija

Bonus video: