Skijalištu na Žabljaku prijeti isključenje struje

Ekipe EPCG su proteklih dana isključili sa mreže više potrošača među kojima je zbog duga od oko 9.000 eura bio i hotel Polar star
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2012. 01:03h

Skijalište Savin kuk moglo bi u četvrtak ostati bez struje ako “vlasnik” popularnog skijališta Radovan Grbović ne postigne dogovor sa Elektroprivredom i plati dio duga.

Izvori iz Elektrodistribucije rekli su "Vijestima" da Ski-centar Durmitor duguje oko 180.000 eura.

Električari su tokom dosadašnjih isključenja nailazili i na mučne situacije jer potrošači jednostavno nemaju da plate

Mogućnost da ovaj objekat ostane bez struje u jeku turističke sezone na Žabljaku komentarišu kao potpuni krah lokalne privrede.

"Ako se to dogodi mogu slobodno zatvoriti rampu kod tunela. O ovome se moralo ranije misliti a ne usred sezone", kaže sagovornik koji nije želio da mu se pominje ime.

Zaključno sa decembrom potrošači iz Žabljaka i Šavnika duguju oko 730.000 eura:

  • domaćinstva 430.000 eura
  • privredni subjekti 300.000 eura

Ekipe EPCG su proteklih dana isključili sa mreže više potrošača među kojima je zbog duga od oko 9.000 eura bio i hotel Polar star.

Grbović je preko trafo-stanice skijališta sam određivao i naplaćivao struju vlanicima vikendica

Makaze su radile u u prostorijama Crvenog krsta zbog neplaćenog računa koji iznosi 2.000 eura. U Šavniku je struja isključena u zaključanom hotelu a dug je oko 8.000 eura.

U Šavniku radila i policija

Električari su tokom dosadašnjih isključenja nailazili i na mučne situacije jer potrošači jednostavno nemaju da plate.

Bilo je verbalnih konflikata bez težih incidenata a samo u jednom slučaju, u Šavniku, mjera je realizovana uz asistenciju policije.

Privredni sud u Bijelom Polju, po tužbi Ski-centra “Durmitor” iz Žabljaka nakon dugogodišnjeg suđenja obavezao je Radovana Grbovića da tužiocu preda pokretne i nepokretne stvari koje nelegano koristi njegova firma Grbović kompani, računajući i popularno skijalište. Grbović se potom žalio Apelacionom pa Vrhovnom suda, tako da je još “vlasnik” skijališta.

Grbović je tokom prethodnih sezona od vlasnika vikendica koji su priključene na elektromrežu preko trafo-stanice skijališta sam određivao i naplaćivao struju.

Bonus video: