"Dakićevci" u srijedu radikalizuju proteste

"Očekujemo da nam se u srijedu, poslije tri godine protesta, obrati premijer ili neko iz Vlade", rekao je Vukčević
0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.01.2012. 14:33h

Bivši radnici Radoja Dakića, a danas povjerioci kojima se naime neizmirenih zarada duguje više od 43 miliona eura, najavili su da će od srijede 25. januara najvjerovatnije radikalizovati proteste.

Nezadovoljni povjerioci su pune tri godine protestvovali pred zgradom izvršne vlasti jer im se ne isplaćuju dugovanja prema izvršnim sudskim presudama.

"Koordinacioni odbor "Radoja Dakića" je za srijedu 25. januara u 10 časova planirao da se ubrzaju protesne aktivnosti, pa poziva sve bivše radnike i zakonske nasljednike, naših preminulih kolega, da učestvuju u protestu ispred zgrade Vlade. Mirni protest će se održati pod sloganom "Pokreni se da bi ostvario zarađeno i presuđeno"", saopštio je Milan Vukčević, predsjednik Kooordinacionog odbora.

On je istakao da "braneći stečena prava brane pravo na život zbog pasivne uloge države koja ne vodi računa ni o socijalnoj pravdi".

"Svi se susrećemo sa istim životnim problemima. I ćutanje državne uprave je neka vrsta odgovora. Očekujemo da nam se u srijedu, poslije tri godine protesta, obrati premijer ili neko iz Vlade. Ukoliko do toga ne dođe na početku okupljanja ćemo predložiti način radikalizacije protesta", saopštio je Vukčević.

Prošle sedmice "Dakićevci" su najavili mogućnost organizovanja protesnih šetnji ulicama glavnog grada.

Bonus video: