Atlas grupa demantuje pisanje Monitora

U svakom slučaju, za svoje tvrdnje ovaj punomoćnik posjeduje pismene dokaze koje će priložiti nadležnom sudu
0 komentar(a)
atlAS, Foto: Arhiva "Vijesti"
atlAS, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.01.2012. 17:27h

Povodom teksta "Fešta Duška od Mauricijusa" objavljenog u nedjeljniku "Monitor", a koji je prenio portal "Vijesti online" reagovao je punomoćnik "Atlas Grupe" i njenog vlasnika Duška Kneževića, advokat Velibor Marković.

Teskt Markovićevog demanta prenosimo u cjelosti:

"U navedenim tekstovima se ponovo iznosi neistina kako je Duško Knežević upisan u registru Republike Mauricijus kao vlasnik 50 odsto firme 'Fiesta investments limited', a u Monitorovom tekstu dodatno postavlja pitanje odgovornosti predstavnika 'Atlas grupe' prilikom davanja ranijeg demantija. Čak se u jednom od označenih tekstova navode i precizni podaci o toj firmi, sa naznakom vremena osnivanja i adrese, zatim da je 'Fiesta' iz evidencije Crnogorskog Privrednog suda na toj istoj adresi i konačno, da drugu polovinu 'Fieste' posjeduje Kiparska 'of šor' kompanija 'Avery nominees Limited'.

S tim u vezi, ponovo se ukazuje da Duško Knežević nije vlasnik ili suvlasnik firme 'Fiesta Investments Limited' sa Mauricijusa.

Iz kojih se izvora crpe netačni podaci u navedenim tekstovima ili se radi o grubom falskfikatu, za sada nije poznato, ali će svakako biti predmet vođenja odgovarajućih postupaka.

U svakom slučaju, za svoje tvrdnje ovaj punomoćnik posjeduje pismene dokaze koje će priložiti nadležnom sudu.

Čini se ipak simptomatičnim da se i pored označavanja navodno preciznih podataka o registraciji 'Fieste', uz 'Monitorov' tekst objavljuje samo kopija izvoda iz registra koja ne sadrži podatke o vlasnicima. Da li je u pitanju namjera ili slučajnost, neka procijene sami čitaoci. Jer, valjda bi jedino bilo logično, ako se već 'Monitor' pozvao na zvanične podatke o vlasništvu da je objavio kopiju i tog izvoda.

U zavisnosti od brzine zakazivanja suđenja u postupcima koje ću pokrenuti, dobiće se odgovor na pitanje čije su tvrdnje uistinu bile odgovorne: da li predstavnika 'Atlas Grupe'ili autora navedenih tekstova, odnosno njihovih medija? Tada će se vjerovatno dobiti i odgovor na pitanje koliko su objektivni i odgovorni pojedini današnji 'nezavisni'mediji".

Bonus video: