Radnicima HM Durmitor isplaćene tri zaostale plate

HM Durmitor, odnosno njegova matična firma Hotel menadžment Linhtenštajn (HML), je 14. maja 2004. godine od Ski centra Durmitor kupio hotele Žabljak i Jezera
267 pregleda 0 komentar(a)
hotel Žabljak, Foto: Arhiva Vijesti
hotel Žabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.01.2012. 14:17h

Radnicima kompanije Hotel menadžment (HM) Durmitor, nakon smjene rukovodstva, isplaćene su tri zaostale plate, a do jula bi trebalo da budu izmirene sve obaveze prema njima.

"Sa dolaskom novog izvršnog direktora, Vlada Kujundžića, radnicima su isplaćene zaostale zarade, a dogovoreno je da se i ubuduće izmiruju obaveze prema zaposlenima", kazao je novinarima predsjednik Sindikalne organizacije HTP Žabljak, Mišo Bulatović.

On je, uoči sastanka sa predstavnicima Vlade i Sindikata turizma, kojem novinari nijesu mogli prisustvovati, rekao da se nada da će Kujundžić na korektan način ispuniti sve obaveze prema radnicima i dobavljačima.

"U ponedjeljak smo imali sastanak sa Kujundžićem i on je rekao da će ispoštovati svaki dogovor do koga dođe na današnjem sastanku", naveo je Bulatović.

Radnici su ranije tražili uvođenje stečaja zbog osam neisplaćenih zarada, kako bi se prodajom imovine isplatila dugovanja

Bulatović je saopštio da će, na kraju ove zimske turističke sezone, početi da se renovira hotel Žabljak, koji će nakon toga imati četiri zvjezdice.

"Tako ćemo za ljetnju sezonu imati jedan novi objekat i mogućnost da dalje isplaćujemo radnike u dogovoru sa novim direktorom", kazao je Bulatović.

Predsjednik Sindikata turizma i ugostiteljstva, Čede Milinić ocijenila je da se, promjenom rukovodstva, situacija značajno popravila.

"Došao je jedan ozbiljan čovjek koji je shvatio da bez ispunjenja prava radnika i poštovanja Kolektivnog ugovora nema ni rada hotela. Isplatio je tri zarade, a tokom februara obećane su još dvije", rekla je Milinić.

Hotel Jezera je prodat za 1,5 miliona eura, a Žabljak za 500.000 eura

"Kujundžićeva izjava da je obaveze prema dobavljačima sveo na održivi nivo, veoma je ohrabrujuća, što znači da stvara uslove za rad", dodala je Milinić.

Sa prošlom upravom, kako je kazala, imali su dosta problema, jer sa njima nijesu mogli da ostvare korektnu komunikaciju.

"Ohrabreni smo novim direktorom, tako da ćemo sa zadovoljstvom prihvatiti taj dogovor, a do sada smo u svakoj odluci imali podršku Ministarstva turizma i održivog razvoja", rekla je Milinić.

Radnici su ranije tražili uvođenje stečaja zbog osam neisplaćenih zarada, kako bi se prodajom imovine isplatila dugovanja.

HM Durmitor, odnosno njegova matična firma Hotel menadžment Linhtenštajn (HML), je 14. maja 2004. godine od Ski centra Durmitor kupio hotele Žabljak i Jezera.

Hotel Jezera je prodat za 1,5 miliona eura, a Žabljak za 500.000 eura.

Kupac se ugovorom obavezao da u rekonstrukciju hotela za tri godine uloži 5,1 milion eura, od čega u Jezera 3,9 miliona eura.

Kupoprodajnim ugovorom definisana je i promocija i prodaja kapaciteta hotela preko već postojećih veza kompanije iz Lihtenštajna i partnera u Švajcarskoj, Austriji i Rusiji.

Bonus video: