Lazović: Neka tužilac ispita postavljanje kabla u Pljevljima

Preko spornog kabla će građani na sjeveru imati bolji internet, ali primarna korist je Telekoma Slovenije koji će njime povezati podružnice u Jugoistioočnoj Evropi
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 20:25h

Još jedan nelegalan biznis u Crnoj Gori - firma "Eling" koja radi po narudžbi Telekoma Slovenije, bez dozvole je počela posao postavljanja optičkog kabla na teritoriji Opštine Pljevlja.

To je potvrdio potpredsjednik Vlade Vujica Lazović i zatražio reakciju državnih organa, prenosi TV "Vijesti".

"Lično ću insistirati da reaguju inspekcije, a saglasnio zakonu o gradnji i nadležni organi, u prvom redu Tužilaštvo", rekao je Lazović.

On je ipak ćutao dok mediji prije nekolilo dana nijesu postavili pitanje ko i zašto širi optički kabl kroz Pljevlja.

Telekom Slovenije osnovao je u Crnoj Gori firmu "Siol", koja je unajmila Eling kao izvođača radova. Predstavnici slovenačkog Telekoma sada "peru ruke" i kažu da nije na njima da dobijaju dozvole.

"Firma 'Siol', naša podružnica, ima sa investitorom i izvođačem izgradnje optičke mreže ugovorenu kupovinu telekomunikacijske cijevi po sistemu ključ u ruke. Obaveza dobijanja svih dozvola je na investitoru, a ne na Telekomu Slovenije, rekla je Darinka Pavlić Kamien iz Telekoma Slovenije.

Iz firme Eling tvrde da nijesu ništa zgriješili jer su samo "počeli pripremne radove dok čekaju dozvole".

Tihomir lalić iz "Elinga" kaže da je u toku nabavka materijala, "mjestimično polaganje cijevi" i uređenje okolnih puteva.

"Suština čitavog događanja je da nije postavljen ni jedan metar optičkog kabla", kaže Lalić.

Lazović kaže da će preko kabla na sjeveru imali bolji internet, ali primarna korist je Telekoma Slovenije koji će njime povezati podružnice u Jugoistioočnoj Evropi.

Galerija

Bonus video: