Cijene benzina rekordne, Lukšić poručuje: Navikavajte se

U Vladi nijesu očekivali da će nove cijene benzina, uzrokovane fluktuacijama na svjetskom tržištu, premašiti rekordne iz maja prošle godine
90 pregleda 0 komentar(a)
gorivo, Foto: Shutterstock.com
gorivo, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.01.2012. 19:33h

Lukšić je rekao da Vlada ne razmišlja o snižavanju akciza na na gorivo, nakon što je cijena goriva danas na rekordnom nivou.

On kaže će građani morati da naviknu na cijene, koje su van kontrole Vlade, a prouzrokovane svjetskom ekonomskom krizom.

“Čini mi se da će svako od nas morati da se na određen način takvoj cijeni prilagođava. Mi smo prije godinu reagovali i omogućili niže akcize koje neće uticati na ozbiljniji rast cijena.

To je bila logika, ali ono što je opšta potrošnja nažalost je van naše kontrole. Dakle, nešto što je kao i opšta ekonomska kriza nažalost, van instrumenata kojima raspolažemo u Crnoj Gori.

Benzin skuplji devet centi

Bezolovni eurosuper 98 i 95 od ponoći će biti devet centi skuplji i prodavaće se po rekordnim cijenama od 1,41 eura, odnosno 1,38 eura za litar, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.Cijene eurodizela i lož ulja ostaće nepromijenjene. Tako će litar eurodizela i dizela za komercijalne svrhe u narednih 15 dana koštati 1,28 eura, odnosno 1,07 eura, dok će lož ulje ostati na nivou od 97 centi.U Vladi nijesu očekivali da će nove cijene benzina, uzrokovane fluktuacijama na svjetskom tržištu, premašiti rekordne iz maja prošle godine, tako da sada postoji opasnost od poskupljenja ostalih proizvoda i usluga. Litar eurosupera 95 i 98 u maju je koštao 1,37 eura, odnosno 1,4 eura. Cijena eurodizela bila je 1,27 eura.Cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 posljednji put su promijenjene 6. decembra, kada su smanjene po pet centi.

Bonus video: