Obezbjeđenje spriječilo radnike Prerade da uđu u KAP

"Pojačano je obezbjeđenje u Preradi i po naredbi uprave KAP-a dijelu radnika koji su na prinudnom odmoru nije dozvoljeno da uđu", saopštio je Mašković
0 komentar(a)
KAP Prerada, Foto: Arhiva Vijesti
KAP Prerada, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.01.2012. 08:44h

Obezbjeđenje Prerade Kombinata aluminijuma (KAP) nije dozvolilo dijelu radnika koji su na prinudnom odmoru da jutros uđu u sinikalne prostorije te fabrike i pridruže se desetorici kolega koji će po završetku radnog vremena u 15 časova, stupiti u štrajk glađu.

Ovu informaciju “Vijestima” je saopštio Borislav Mašković, predsjednik Sindikata Prerade.

"Pojačano je obezbjeđenje u Preradi i po naredbi uprave KAP-a dijelu radnika koji su na prinudnom odmoru nije dozvoljeno da uđu", saopštio je Mašković.

Poslovodstvo Prerade radnicima duguje šest zarada, zbog čega su dovedeni na ivicu egzistencije.

Prošle sedmice Sindikat Prerade nije uspio da se dogovori sa izvršnim direktorom Jurijem Moisejevom oko rješavanja gorućih problema, a u tome nije pomoglo posredovanje predstavnika države u bordu KAP-a.

Ukupni dugovi kompanije prema preostalih 21 radniku Prerade je oko pola miliona eura, a sem plata, regresa, zimnica i jubilarnih nagrada radnicima se duguje novac izdvajan za Sindikat i Stambeni fond.

"Pozivam Komisiju za praćenje procesa privatizacije u Crnoj Gori da dođe kod nas u prostorije Sindikata i da nam se priključe kako bi pokušali zajednički da riješimo ovaj problem. Mi problem sami ne možemo riješiti, a poslodavcu i drugima ovdje, bez pisanih dokumenata, ništa ne vjerujemo", saopštio je Mašković.

Bonus video: