Lazović: Otvaranje parlamentarne istrage nije najbolji potez

Ukoliko dođe do istrage, a parlamentarci zatraže njegovo saslušavanje, Lazović će se rado odazvati pozivu
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 12:06h

Otvaranje parlamentarne istrage o korupciji u privatizaciji Telekoma sada nije najbolji potez, jer bi se mogao protumačiti i kao svojevrsni pritisak na tužilaštvo, saopštio je potpredsjednik Vlade, Vujica Lazović.On je, za Radio Antenu M, kazao da će se ukoliko dođe do takve istrage, a parlamentarci zatraže njegovo saslušavanje, rado odazvati pozivu.Lazović je objasnio zašto ne može da daje ikakve podatke o Telekomu."Principijelno, mislim da nije u redu da se, dok tužilaštvo vodi predkrivični postupak, otvara takav parlamentarni proces, iako Skupština na to ima pravo, ali, mislim da se sve to može tretirati kao pritisak na Tužilaštvo", naveo je on.

Lazović je rekao i da Ministarstvo za informaciono društvo ne posjeduje ni jedan jedini dokument o privatizaciji crnogorskog Telekoma."Ministarstvo ne posjeduje dokumentaciju o privatizaciji i nije učestvovalo u tome, jer je ono osnovano prije dvije godine, a tek smo prošle godine dobili oblast telekomunikacija. Dakle, šest godina poslije završenog postupka privatizacije. Prosto su mi stvari krajnje apsurdne, ali ne izbjegavam bilo kakvu komunikaciju sa parlamentom", kazao je Lazović.

Opozicionari će inicirati pokretanje istragePremijer Igor Lukšić najavio je ranije da će se, ukoliko se formira posebno skupštinsko tijelo i pokrene parlamentarna istraga o korupciji u privatizaciji Telekoma, odazvati eventualnom pozivu za davanje podataka."Ukoliko dođe do parlamentrane istrage i od nadležnog tijela koje vodi parlamentarnu istragu dobijem zahtjev za davanje bilo kakvih podataka u ovom ili bilo kom drugom slučaju, ja ću se tom zahtjevu odazvati", rekao je Lukšić.

Opozicija će sa 27 potpisa poslanika tražiti da Skupština ustanovi posebno tijelo koje bi se bavilo istragom o korupciji u privatizaciji Telekoma

Galerija

Bonus video: